hirdetés

Nem kellett sokat várni, hogy kiderüljön, női kéziseink utazhatnak-e a riói olimpiára. Nem kell csomagolni. A női kézilabda-világbajnokság 5-8. helyéért kiírt helyosztóinak első körében kiderült, hogy a magyar válogatott nem lehet ott a riói olimpiai selejtezőben. Rosszul alakultak az eredmények, a norvégokban már hiába bíznánk. Persze a Kocsis Máté fideszes polgármester által vezetett szövetség szerint még kint lehetünk.

szucsánszki-kézi-mti

Meg sem kellett várnunk, hogy Norvégia megnyeri-e a világbajnokságot, sőt még az elődöntők előtt kiderült, hogy a magyar női kézilabda-válogatott minden reményét elveszítette, hogy részt vegyen a riói olimpián. Ahhoz, hogy a magyar csapat részt vehessen az olimpiai selejtezőn, a norvégok vb-győzelme mellett az is kellett volna, hogy a tavalyi Európa-bajnokságon előttünk végzett csapatok az 1-7. helyeken végezzenek, de a mai helyosztók után erre már nincs remény.

A magyar csapat olimpiai selejtezőjéhez az kellett volna, hogy Montenegró és Franciaország is az első hétben végezzen, de mivel előbbi Dániától, utóbbi Oroszországtól  szenvedett vereséget, egyikük a nyolcadik helyen fog végezni, és ezzel elviszi az európai kontinensnek járó utolsó helyet, amiben az Eb-6. magyar csapat reménykedett.

A magyar válogatott zsinórban a második olimpiájáról fog hiányozni. A férfiválogatottnak is igen kis esélye maradt a kijutásra, így könnyen előfordulhat, hogy egyik csapatunk sem lesz ott. Ilyen utoljára az 1984-es Los Angeles-i játékokon fordult elő, amit Magyarország a térség több más országához hasonlóan bojkottált.

A kézilabda-szövetség vezetése szerint azonban még kint lehettünk Rióban, ha valaki esetleg visszalép az olimpiai indulás jogától. A fideszes polgármester Kocsis Máté vezette szövetség szerint így még van esélyünk kijutni, azaz van remény.