hirdetés

Weisz Fanni sokat köszönhet a nagyszüleinek, hiszen ők segítettek édesanyjának a felnevelésében. A mai napig nagyon jó kapcsolatot ápolnak, gyakran segítik is egymást. Amíg a nagypapa mindent megjavít a ház körül, Fanni a pikkelysömörrel szembeni küzdelemben áll mellette. Éppen ezért beszélt most a Pikkelysömör Világnapján az ő családjukban is megtalálható esetről.

weisz fanni2

Weisz Fanni nagypapája évtizedek óta súlyos bőrbetegségben szenved. Október 29-én, a Pikkelysömör Világnapján a szépségkirálynő fontosnak tartja felhívni a figyelmet az ebben a bőrbetegségben szenvedők nehéz helyzetére, valamint szeretné eloszlatni a betegségről alkotott tévhiteket.

Amióta vissza tudok emlékezni, azóta van papának pikkelysömöre. Annyira szépen kezelte, hogy ebből én nem sok mindent vettem észre gyermekként, csak amikor felnőttem. Akkor jöttem rá, hogy mennyi törődést igényel, hogy ez a betegség viszonylag tünetmentes és láthatatlan maradjon. A mami is minden házi patikás módszert alkalmazott, különböző kezeléseket is kapott a papa, de hosszú ideig tartott, amíg közösen megtaláltuk a kezelés legjobb módját – mondta Fanni.

A pikkelysömör Európa országaiban a népesség másfél-két százalékát érinti, és nagy terhet ró egyénre, családra, társadalomra. Krónikus, visszatérésre hajlamos, hámló kiemelkedésekkel és különböző méretű plakkokkal járó nem fertőző betegség, amely nagymértékben rontja az életminőséget. Szerencsére korszerű biológiai kezelésekkel és gyógyszerek révén a betegek többsége tünetmentessé tehető.

A kezelésben nem tudtam nagy segítség lenni a számára, amíg nem találkoztam az Arquebuse Water gyógynövény-eszenciával, amit valójában magam akartam kipróbálni az arcom ápolására. Ez a természet adta gyógynövények eszenciáit és illóolajait gondosan összegyűjtve a szépség őrangyala. Közben megtudtam, hogy a vásárlók tapasztalatai és visszajelzései alapján a 75 gyógynövényes eszencia sok egyéb más mellett többek között pikkelysömör, ekcéma, fekélyes sebek esetén is segített a kellemetlen tünetek enyhítésében. Akkor rögtön rendeltem az eszenciából is a papának. Ő nagyon elégedett, azóta is használja. Ezzel a szerrel teljes tünetmentességet ért el a papa, és végre jól érzi magát a bőrében. Amikor újra észreveszi, hogy elkezd kijönni, akkor használja ismét, és máris rendben van. Ami fontos és amit feltétlenül ajánl, hogy mindig tiszta felületre kell felvinni, ha a hajas fejbőrön van, akkor előtte hajat kell mosni – árulta el az ifjú szépség, aki számára nagyon fontos a nagyszüleivel ápolt jó kapcsolat, papája pedig különösen fontos szerepet tölt be az életében.

Imádom a papát. Hasonló természetünk van, ezért jól megértjük egymást. A nagyszüleim segítettek anyukámnak felnevelni minket. Apa nélkül nőttem fel, de a papának köszönhetően ezt így mégsem lehet kijelenteni, hisz az apai minta a papa volt számomra. Mindig velem volt és mindenben segített. A mai napig szeretetek a papáékhoz menni, még mindig agyonkényeztetnek. Alig várom, hogy ők is újra jöjjenek hozzánk, akkor rendszerint papa mindig talál nálunk valami javítanivalót – mesélte a szépségkirálynő.