hirdetés

Egy mindössze hat fiatalból álló kis cég két év munkával kék bort állított elő, amit immár 5 európai országban terjesztenek. Az ital szokatlan színét teljes egészében természetes növényi összetevőkből alkották meg, az egyébként kiváló riojai szőlő héjában található pigmentnek köszönheti kékségét.

kék bor2

A madridi Gik cég kék borát borászati hagyományokban tapasztalat fiatal csapat fejlesztette ki. A társalapító Aritz Lopez a vállalat honlapján kifejtette, hogy a különös ötlet elsősorban a szórakozásért született, és hogy forradalmasítsák a konzervatív borkultúrát. – Nem hisszük, hogy a borászat bibliáját bárkinek is meg kellene tanulnia ahhoz, hogy élvezni tudjon egy pohár bort.

A pontos eljárást természetesen nem osztották meg, de hogy a vállalkozó kedvű ínyencek háttérbe szorítsák előítéleteiket, elárulták, hogy kiváló minőségű szőlőből és csak természetes összetevőkből alkották meg a kék bort. A Madrid-közeli La Rioja-i szőlőültetvényekről gyűjtött szőlőket a héjukban található antocianin pigmenttel, valamint a festő csüllengben található indigóval festették kékre. A 11,5%-os alkoholtartalommal bíró ital édes, rizlinghez hasonló ízét egy kalóriamentes édesítőszer hozzáadásával érték el.

A spanyol fiatalok lelkesednek az ötletért, sőt még a kék bor ízét is kedvelik. Ezek után a Gik szokatlan színű borát már idén nyáron terjesztené Európa-szerte. Eddig öt országban lehet megvásárolni: Spanyolországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Németországban. Egy palack ára nagyjából 3100 forint.

(Forrás: Time/Gik)