hirdetés

A jelentős érdeklődésre való tekintettel tovább látogatható a Capa Központban a 34. Magyar Sajtófotó Kiállítás. Az elmúlt év legfontosabb képeiből álló kiállításra óriási az érdeklődés, így azok, akik lemaradtak, még május 29-ig megnézhetik a képeket.

sajtófotó 2

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya harmincnegyedik alkalommal írta ki a Magyar Sajtófotó Pályázatot, amelyre 240 fotográfus 2434 pályaművel pályázott sikeresen.

A pályázati anyagokból kiválasztott több mint 300 képet bemutató tárlatot Szigeti Tamás fotográfus rendezte. A Capa Központban lévő kiállításnak köszönhetően bárki bepillantást nyerhet a magyar fotóriporterek lenyűgöző és izgalmas világába, illetve a képek segítségével felidézheti a 2015-ös év legemlékezetesebb pillanatait is.

A zsűri összesen 7029 képet tekintett meg a 2016. január 22–24. között megrendezett zsűrizés során. Idén a Menekültválság kategóriával bővült a pályázati felhívás, amelyre egyedi képpel is, illetve sorozattal is lehetett pályázni. A magyar sajtófotográfia legrangosabb versenyére beérkező pályamunkákat neves fotós szakemberekből álló, öttagú zsűri bírálta el.

(Fotó: Sajtófotó Kiállítás)