hirdetés

Sokak nagy meglepetésére leváltották Siófok kapitányát. A legjobban azonban talán a város exrendőr és független polgármestere, Lengyel Róbert döbbent meg, hisz annyit sem mondtak neki a főrendőrök a megyéből vagy épp Budapestről, hogy drága polgikánk, sorry. Holnaptól nem Király Richárd Siófok rendőrkapitánya.

Vizirendeszeti-ellenorzes-a-Balatnon

Kedden már új ember vezeti a siófoki rendőrkapitányságot. Piros Attila dandártábornok, Somogy megye rendőrfőkapitánya hétfőn,március elsejei hatállyal Kasznár Gyula alezredest, a Nagyatádi Rendőrkapitányság korábbi vezetőjét bízta meg a feladattal – írja a Sonline.hu.

Az eset miatt a legjobban ledöbbenve talán a magyar tenger fővárosának polgármestere, Lengyel Róbert van. Egyrészt mert anno ő is volt rendőr, és ő is Siófok kapitányaként ténykedhetett. Másrészt meg azért, mert mindenki meg volt elégedve Király munkájával. Mondhatni király volt a rendőrségi statisztika is. Nos, ennek ellenére kellett csomagolnia.

Szomorú, hogy a sajtó útján kell megtudnom, hogy távozik a város rendőrkapitánya, másrészt egészen idáig csak pozitívumot hallottam a siófoki kapitányság eredményeiről. A leváltott Király Richárd munkájáról csak tisztelettel, köszönettel tudok szólni – mondta Lengyel Róbert polgármester.

Király Richárd nemrég arról beszélt, hogy 330 bűncselekménnyel kevesebb történt Siófokon a nyári turistaszezonban az előző évhez képest, ami szerinte nagyságrendi javulás. Tavaly az önkormányzat megtiltotta a közterületi szeszesital-fogyasztást a város szórakozónegyedében. A leváltott rendőrkapitány tavaly arról is beszélt, hogy az új rendeletre inkább csak figyelmeztették az embereket.