hirdetés

A hatszoros bajnok amerikaifocista, Tom Brady bejelentette közösségi oldalain, hogy elhagyja a New England Patriots együttesét. A 42 éves irányító húsz év után távozik, ezért Bill Belichick vezetőedzőtől és a szurkolóktól is búcsút vett.

Hálás vagyok azért, amit tanítottatok nekem, kibontakozhattam, és ez az, amire minden játékos vágyik – fogalmazott a sportág egyik élő legendája.

Bradyt 2000-ben draftolta a Patriots, és Belichick vezetésével, valamint az ő irányításával az együttes szinte egyeduralkodóvá vált az NFL-ben: 2001 óta kilencszer jutott Super Bowlba, melyet hatszor meg is nyert. A rájátszásról azóta egyszer, 2008-ban maradt le a csapat, amikor Brady a szezon első meccsén megsérült. A Patriots 2011 és 2018 között sorozatban nyolcszor játszott döntőt az Amerikai Főcsoportban (AFC).

Brady a Patriots csapatával az alapszakaszban 219 győzelem mellett 64 vereséget szenvedett, a rájátszásban 30-11 a mérlege.

Az alapszakaszban háromszor, a Super Bowlban négyszer volt ő a legértékesebb játékos, és az NFL első évszázadának legjobb csapatának is tagja.

Az amerikai szaksajtó szerint a veterán irányító a Tampa Bay Buccaneersben folytathatja pályafutását.