hirdetés

A meleg és a jó idő megérkeztével egyre többen vágynak ki a szabadba, hogy felfrissüljenek, feltöltődjenek és a természettel együtt újra erőre kapjanak. Ekkor kerülnek előtérbe az olyan kültéri tevékenységek, mint a kertészkedés, amibe beletartozik a locsolás vagy a gyep és a növényzet megfelelő kezelésére szolgáló eszközök használata. A barkácsolás, valamint a nyári, kültéri szórakoztató tevékenységek közül is a legnépszerűbb a medencézés.

 

Érdemes hát beszereznie időben a kert gondozásához és a barkácsoláshoz szükséges eszközöket annak érdekében, hogy ne maradjon le a szezonról. Olvasson tovább és tudjon meg többet a legszükségesebb tényezőkről!

A barkácsolás elengedhetetlen eszközei

A kert nélkülözhetetlen pontja a gondozott és megfelelően kezelt gyep. Amennyiben már megalapozta a fűmagok helyét és sikeresen el is szórta azokat, akkor a mihamarabbi eredmény elérése érdekében naponta több alkalommal is locsolni kell, főleg a forró nyári napokon. A legtöbben nem tehetjük meg azonban, hogy heteken keresztül otthon maradjunk és bizonyos időközönként locsoljuk a füvet, míg meg nem erősödik. Ezért van szükség egy megbízható, egyszerűen működő és hatékony öntözőrendszerre, amely leveszi a válláról a terhet és figyelemmel kíséri a fű növekedését.

Csupán be kell üzemelnie, kiválasztani a locsolás időpontjait és várni. A csatlakozásra kész komplett szettnek köszönhetően egyszerű, gyors és hatékony lesz a locsolás. A Gardena öntözőrendszere akár 140 m²-es gyepterület lefedésére is alkalmas, amennyiben egy közel négyzet alakú területről beszélünk. Mindezen felül pedig különböző “locsolási stílusok” közül is válogathat, lefedhet egy keskenyebb sávot vagy kihagyhat egy nagyobb területet.

Nézzen körül a BestMarkt barkácsolást segítő termékei között, és válassza a legideálisabbat!

Ne csak dolgozzon, pihenjen is!

Amennyiben a fű kinőtt és megerősödött, akkor kereshet egy ideális fűnyírót, amely illeszkedik a telek és a fű jellegzetességeihez. Nagy népszerűségnek örvendenek az elektromos fűnyírók, amelyek kényelmesen használhatók kisebb és lapos kertek esetében, ahol csak a gyeppel kell megbirkóznia.

Amennyiben nagyobb és lankásabb telekkel rendelkezik, ahol változatos a növényzet is, akkor mindenképpen egy nagyobb teljesítménnyel rendelkező benzines kivitelre van szüksége, hiszen ebben az esetben nincsen a fűnyíró mozgása kábelekkel akadályozva és elbírja a dimbes-dombos felületeket egyaránt.

A nehéz munka után pedig jöhet a hűsölés a saját medencéjében. A strandok zsúfoltságának elkerülése érdekében, valamint hosszú távon a költségek csökkentése miatt is kiváló egy otthoni medence beszerzése és beüzemelése. Több lehetőség is rendelkezésére áll, az ideális medence kiválasztása előtt azonban érdemes számba vennie a család és a baráti társaságának nagyságát, hiszen ehhez mérten tudja kiválasztani a méretet.