hirdetés

A Fradi és az MTK a végső összecsapásra készül a női profi ligában, a bajnoki cím elhódításáért, amely két győztes mérkőzésig tart majd. A zöld-fehér lányok edzője, Dörnyei Balázs nem titkolta, a BL 32-es körében már a Barcelona fogadására hangolnak, titkon, legbelül, neki ez a vágya. Meg a lányoknak is, hisz ez a meccs a Groupama Arénában lesz. Az MLSZ női bizottságának elnöke, Török Gábor szerint folyamatosan fejlődik a női foci, s jövőre már majdnem meg is duplázódhat a csapatok száma.

mtk női foci

A magyar női foci picit mostohagyereke volt  a férfi profi labdarúgásnak, most azonban valami történt. A bajnoki cím megszerzéséért ugyanis az új rendszer szerint két győztes meccsig tartó párharc lesz az FTC és az MTK között a Jetsol Ligában. A lányok harcra készek, és természetesen mindkét oldal a bajnoki címre vágyik. A Fradi edzője, Dörnyei Balázs nem is titkolta, mire készül titkon. Az azonban egészen biztos, hogy a bajnoki összecsapásokat a Fradi nem a Groupama Arénában tartja a lányoknak, pedig a klub vezetése erre nyitott volt.

– A vezetőség támogatta, hogy a kitűnő hazai arénánkban a Groupamában játsszunk, de ez nem rajtunk múlt. Azonban egészen biztos vagyok abban, hogy a Bajnokok Ligájában a 32 között, a Barcelonát a Groupama Arénában fogjuk majd fogadni, ha nem így lesz, akkor majd kérem, szóljon. Visszatérve a bajnoki döntőre, mi összesen két mérkőzésre készülünk, nem titkolom. Támadó szellemben fogunk játszani, mint eddig.

Az MTK is vágyakozik a bajnoki címre, és szerényen erről beszélt Medgyes Péter mester és Méry Rita, a kék-fehérek kapitánya.

A női foci fejlődik, az MLSZ vezetősége pedig büszke minderre.

Jelenleg 50 női csapat van, és bízunk benne, hogy jövőre ez a szám a 80 felett lesz mondta Török Gábor, az MLSZ női bizottságának elnöke.

(Szerző: Csákány)