hirdetés

Túlélte a hatalmas fehér cápa támadását a szörfös nagyi.  A támadás a kaliforniai Morro – öböl egyik strandjának közelében történt, de az 54 éves nő szerencsére sértetlenül megúszta. A cápa csak a szörf deszkát ritkította meg.

Cápa támadás

Elinor Dempsey szokásához híven szörfözött az öbölben, amikor egy hatalmas fehér cápa megközelítette őt és ráharapott a deszkájára. Az 54 éves hölgynek volt annyi lélekjelenléte, hogy a deszkáról leugorva azt a cápára lökte. A deszkán egy körülbelül 35 centiméter széles harapásnyom maradt.

A térségben tartózkodó szörfözők mindenkit kitereltek a vízből, és segítettek Dempseynek visszajutni szörfdeszkájára és kijutni a partra. A helyi strandokat az illetékesek 72 órára lezárták, a szörfdeszkát szakértők vizsgálják, hogy megpróbálják megállapítani az állat nagyságát. Egy amerikai hal-és vadbiológus, aki éppen a térségben tartózkodott, a nyom alapján úgy vélte, hogy legalább egy 1,83 méteres felnőtt hím példány volt a támadó.

Dempsey a helyi rádióadónak elmondta, hogy nagyon megijesztette a cápával való találkozás, és lehet, hogy egy időre felhagy a szörfözéssel.