hirdetés

Nem jut vissza hatalmi segítséggel sem a Puskás Akadémia az NB I-be. A Felcsút így egyelőre mellőzni kénytelen a profi futballt, de legalább a világ legszebb stadionja az övéké. Az MLSZ hivatalos tájékoztatása szerint mindenképpen NB II-es csapat lesz látható a következő idényben a Puskás helyett. Kérdés, hogy a Mezőkövesd vagy a ZTE lesz a befutó. Az Esti Újság úgy értesült, hogy nagy valószínűséggel a NAV elnökének, Tállai Andrásnak a csapata a Mezőkövesd indulhat majd a Puskás helyett.

A Puskás Akadémia felcsúti stadionja, a Pancho Aréna

Mint ismeretes, Orbán Viktor kedvenc csapata a felcsúti Puskás Akadémia kieső helyen zárt az NB I-ben, de sokan attól tartottak, hogy a miniszterelnök kedvenc csapatát bent fogják tartani az első osztályban.

 

Mivel kiderült, hogy a másodosztály egyik feljutó helyen álló Kisvárda (ez jelenleg Seszták Miklós fejlesztési miniszter választókörzetének csapata) nem kap NB I-es licencet, ugyanis nincs is még hozzá pályájuk. Éppen ezért felmerült eshetőségként, hogy az ő visszalépésükkel bizonyára bent maradna az új multimilliárdos és a miniszterelnök legkedveltebb gázszerelője által finanszírozott csapata. Ugyan elvileg az őket követő legjobb csapatnak kellene feljutnia, azt sem zárták ki, hogy az MLSZ egyedi döntést hoz. Nos úgy tűnik, nem fog Felcsútnak kedvező egyedi döntést hozni, az MLSZ .

A Nemzeti Sport kérdésére a szövetség közölte, hogy mindenképpen NB II-es csapattal töltik fel a mezőnyt. Mivel azonban a Gyirmóton kívül a feljutó helyre esélyes Csákvár, Kisvárda, Balmazújváros trió közül egyik sem gondolkodik az NB I-ben, valószínűleg a Mezőkövesd vagy a ZTE jut majd fel az első osztályba.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a NAV elnökének, Tállai Andrásnak a kedvenc labdarúgócsapata a Mezőkövesd kaphatja a legnagyobb valószínűséggel meg az indulás jogát.