hirdetés

A német juhász Fülöp pokoli szenvedéseiért és haláláért felelős pár elsőfokon 4-4 hónap fogházat és 1-1 év közügyektől eltiltást kapott. A fellebbezések után jövő pénteken másodfokú ítélethirdetés várható az ügyben.
megveert fülöp kutyaFülöpre még áprilisban találtak rá az állatvédők Nagycserkeszen, borzalmas állapotban. A kutya nyakára szoros zsinórt kötöttek, amely átvágta a nyakát, és amely miatt a felismerhetetlenségig torzult az állat feje. Hogy megmenthessék, a kezelésére több mint 700 ezer forintot fordítottak, de hiába, a szerencsétlenül járt kutyát nem tudták megmenteni.

Az állat gazdái, B. Attila és M. Ágnes tagadták az állatkínzást, szerintük a kutya többször is megszökött, ezért volt szükséges megkötni őt, de állításaik szerint emellett jól tartották.

Az első tárgyaláson tanúként meghallgatott állatorvos azt mondta, soha nem találkozott még ilyen rossz állapotban lévő kutyával.
A bíróság a tanúvallomások és a szakértői vélemények alapján bizonyítottnak látta: a vádlottak tisztában voltak azzal, hogy a kutya el fog pusztulni, de nem törődtek vele. A bíró indoklásában elmondta, hogy egyébként sem megfelelő körülmények közt tartották az állatot, kegyetlenül bántak vele, de ami igazán súlyossá teszi az ügyet, az a nyakába bevágó, a nyelőcsövét roncsoló zsinór használata.
Felmerült, lehet-e egy büntetlen előéletű emberre rögtön letöltendő büntetést kiszabni. „Lehet, sőt kell is” – mondta a bírónő, aki szerint példát kell statuálni az ilyen ügyekben.

A másodfokú ítélethirdetés április 6-án lesz a Nyíregyházi Törvényszéken.