hirdetés

Egy légtornászmúlttal rendelkező 47 éves férfi a falakat megmászva rabolt a módosabb negyedekben, összesen 10 megyében több száz millió forint értékben tulajdonított el órákat, ékszereket.

pókember

 

A magyar pókembernek is nevezett férfi, V. Károly 2013 ősze óta lopott lakásokból – közölte Tarcsa Csaba, az ORFK főkapitányi biztosa, a nyomozás koordinátora. A férfit idén június 12-én éjszaka fogták el Debrecenben, lopás közben.

A milliós, esetenként több tíz millió forint értékű ékszerek, órák egy részét orgazdákon keresztül értékesítette.

Bánhalmi Zsolt, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese szerint a férfi profiként járt el minden esetben, főként jól megközelíthető, nagyobb városokban lopott. Az esetek többségében a házak falain mászott fel az éjszakai órákban az üres első emeleti lakásokba, amelyek teraszajtait felfeszítette, majd kiiktatta a riasztórendszereket. Ahol széfet talált, arra lyukat vágott.

V. Károly Budapesten élt egy nagy értékű ingatlanban családjával, lovardája is volt, bár minden ingósága felesége és gyermekei nevén szerepel. A házkutatás során mintegy 600 ékszert, órát foglaltak le a nyomozók.

Károlyi Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta, hogy a férfi a városokban kifigyelte, hogy melyek azok a lakónegyedek, ahol nagyobb értékek lehetnek. Minden helyszínre saját autójával érkezett, de lopás közben semmilyen irat vagy személyére utaló dokumentum, tárgy nem volt nála.

V. Károly ellen különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt folyik eljárás az érintett megyékben. Büntetési tétele tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.