hirdetés

Él a magyar olimpiai remény. A magyar jégkorong-válogatott ugyanis 7-1-re legyőzte az észt csapatot a budapesti olimpiai selejtező torna második, pénteki fordulójában.

Budapest, 2016. február 12. Galló Vilmos (b)  és az észt Filipp Shvarogin a jégkorong olimpiai selejtezõ torna második fordulójában játszott Magyarország-Észtország mérkõzésen a Papp László Sportarénában 2016. február 12-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese a telt házas Papp László Sportarénában már a második percben vezetéshez jutott, és a folytatásban is végig uralta a találkozót. Egy megingástól eltekintve remek védekezést mutatott be, támadásban pedig sokkal aktívabbnak, egyben eredményesebbnek bizonyult ellenfelénél. A magyar csapat az első játéknapon a litvánok felett aratott négygólos győzelem után második sikerét ünnepelhette. A vasárnapi záró fordulóban a szintén százszázalékos lengyel együttessel mérkőzik a selejtező megnyeréséért.

Mint ismeretes, a tornáról a győztes jut az olimpiai selejtezősorozat utolsó, szeptemberi körébe. Onnan szintén csak a győztes kvalifikálja magát az olimpiára, a világranglista-helyezés szerint Németországgal, Lettországgal és Ausztriával kellene majd megküzdeni Rigában az egyetlen kvótáért.

(Fotó: MTI)