hirdetés

Kimúlt a legöregebb macsek. Az amerikai Scooter márciusban volt 30 éves. A kíváncsi macska szerette nagyon az embereket és nagy utazó volt, hisz az USA 45 államában járt. 

A 30-year-old Siamese cat from Mansfield, Texas, has been awarded the title of Oldest Living Cat by Guinness World Records, the company announced on Tuesday. According to Guinness, Scooter has traveled to 45 of the 50 United States, often riding on the shoulder of his owner, Gail Floyd.

A Guinness Book of World Records a világ legöregebb élő macskájaként tartotta számon Scootert, a sziámi macskát. Gazdája, Gail Floyd már születésekor mellette volt, és élete végéig gondozta texasi Mansfieldben. Floyd szerinte Scooter hosszú életének az volt a titka, hogy mindig tevékeny volt. Szeretett új helyeket megnézni, és szerette az embereket.

Gazdájával együtt az Egyesült Államok 50 államából 45-ben járt, és Floyd rendszeresen elvitte őt magával abba a nyugdíjas otthonba is, ahol édesanyja él. Scooter megért kora állatorvosa szerint 136 évnek felel meg egy ember életében. A macska március 26-án volt 30 éves.

Azonban nem ez volt minden idők legöregebb macskája: a rekorder 38 évig élt, szintén Texasban.