hirdetés

A LED fényforrások egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek napjainkban, nem csak divatos voltuknak és hatékony világításuknak hála, hanem környezettudatos és olcsó előállításuknak köszönhetően is. Így a technológiai előnyök mellett elmondhatjuk, hogy a LED használata környezeti előnyöket is magával hordoz. Az alkalmazása általi energiamegtakarítás jelentős, mivel kisebb teljesítménnyel működik.

 

Élettartama sokkal hosszabb hagyományos társaival szemben, azonban ebben az esetben is figyelembe kell venni a minőségbeli tényezőket. A LED fényforrás nem érzékeny a kapcsolgatásra, nem vibrál, így kíméletes a szemnek, felkapcsolását követően nincsen bemelegedési ideje, valamint kompatibilis a hagyományos fényforrásokkal is, így nincs szükség azok lecserélésére, ha a LED világítás mellett dönt. Ma már számos formában kapható, vannak LED hagyományos izzók, szalagok, reflektorok, vagy akár T8 LED fénycsövek is a rendelkezésére állhatnak.

A LED fényforrások előnyei

A LED fénycsöveken belül is számos kritérium alapján szűkítheti keresését. A színhőmérséklet egy fontos tényező lehet, mivel nagyban befolyásolhatja a szoba hangulatát, így mindenképpen a tevékenységhez megfelelő színhőmérsékletű fényforrást szükséges választania.

Abban az esetben, ha a nappaliba vagy a hálószobába szánja, akkor természetes fehér vagy melegebb színárnyalatokra van szüksége. Abban az esetben, ha konyhába, dolgozószobába vagy irodába szeretné felszereltetni a csöveket, akkor a hideg fehér színárnyalat fokozza leginkább a koncentrációt és tartja éberen az embert. A teljesítmény és éppoly fontos, mivel 10 watt-tól egészen 20 wattig válogathat a fénycsövek között.

T8 LED fénycső

A LEDLámpaház.hu kínálatában megtalálhatja a legújabb fejlesztésű T8 LED fénycsövet, amely forradalmi technológiával készült. Ennek köszönhetően jobb hőleadásra képes, és hő hatására sem színeződik el, valamint nem deformálódik. Rugalmas anyagának köszönhetően szinte törhetetlen. Beépített vezérléssel rendelkezik, működése gondozásmentes, gyártása környezetbarát. Mindez által kellemes fényt biztosít, és nagyon jó színvisszaadással működik.

Felhasználási helyszín szempontjából kiválóan funkcionálhat irodákban, iskolákban, élelmiszerüzletekben, üzemcsarnokokban, üzlethelyiségekben és raktárakban egyaránt.

Beszerelése során a LED fénycső minimális átalakítással alkalmazható a már meglévő armatúrákban. Azonban beszerelés előtt meg kell szüntetni a meglévő armatúrájában a gyújtópatront és a folytótekercset egyaránt. A LED fénycső tetszőleges végére pedig táplálja be a fázist és a nullát, a másik végével nem is szükséges foglalkoznia.

Amennyiben szeretne többet megtudni a LED fénycső jellegzetességeiről és típusairól, akkor látogasson el a LEDLámpaház.hu weboldalra.