hirdetés

34 millió forint készpénz és rengeteg drog lefoglalása lett az eredménye a BRFK és a PMRFK közötti közös akciónak. Az ügy érdekessége, hogy majd egy egy évnyi komoly munka után csaptak le a rendőrök a drogkereskedő bandára.

 

A legkevésbé sem példa nélküli az a hatékony információcsere, amelynek végén a Budapesti és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai közösen arattak.

Egy tavaly kezdődött, kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos nyomozás közben esett be egy információ a Pest megyei felderítőknek egy kötendő kábítószerüzletről. A tippet megosztották fővárosi kollégáikkal, mivel az budapesti címeket érintett. A közösen kidolgozott akció 2020. július 21-én kora délután két helyszínen zajlott. Az egyik célszemélyt Pestszentlőrincen kapták el, megállították autóját, majd megbilincselték. A 37 éves, a rendőri intézkedés alól testvére adatainak bemondásával kibújni hiába próbálkozó M. István ellen érvényes elfogatóparancs volt hatályban, jogerősen kiszabott szabadságvesztését nem kezdte meg, ezért körözte a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja.

M. István autóját és tartózkodási helyéül szolgáló lakását átkutatták, több millió forintot, kábítószergyanús anyagokat, több tucat színes tablettát, felütéshez (hígításhoz), illetve kábítószer előállításához használt anyagokat, csomagolóanyagokat, 40 darab ketaminos fiolát foglaltak le.

A pestszentlőrinci rajtaütéssel egyidőben az immár befuccsolt üzlet másik érintettjéhez, a 43 éves R. Bélához a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának, valamint Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársai kopogtak be. A kőbányai lakást átkutatták, több millió forintot, 135 darab ketaminos fiolát, digitális mérleget, simítózáras nejlontasakok tömegét, kábítószergyanús – többek között 1,2 kilogramm, a gyorsteszt alapján amfetaminra pozitív – anyagokat foglaltak le.

A körözés okán büntetés-végrehajtási intézetbe vitt M. István ellen kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, R. Béla ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya indított eljárást.

A fővárosi és a Pest megyei rendőrök összehangolt akciójának köszönhetően közel 34 millió forint, valamint jelenleg megbecsülhetetlen feketepiaci értékű kábítószer került a bűnjelraktárakba.