hirdetés

A konyha a lakásod azon forgalmas helyisége, ahová mennyezeti lámpa is kell általános világítás gyanánt. Ez fogja biztosítani az ott tartózkodásotokhoz az optimális fényviszonyokat. 

 

A mennyezeti lámpa funkciói a konyhában

A megfelelő világítás kialakításával egyszerre több feladatot is meg tudsz oldani. A legodaillőbb konyhai mennyezeti lámpa egyrészt lényegesen esztétikusabbá teszi az otthonodat, másrészt segít benneteket a mindennapi tevékenységek elvégzésében. Az egész család igényeit képes kielégíteni. A fényénél olvashatsz újságot, tisztíthatsz zöldséget, elkészíthetik a gyerekek a leckét, kényelmesen vacsorázhattok.

Amikor a konyha világítási rendszerét tervezed, akkor érdemes szem előtt tartanod azt a tényt is, hogy itt olyan munkafolyamatok is zajlanak, amelyekhez ennél több fényre is szükség lehet. Az olyan egyszerűbb konyhai munkákhoz, mint a sepregetés, portörlés, törölgetés, elegendő a mennyezeti lámpa fénye. Ahogy a vendéglátáshoz is lehet általános fényeket használni. Viszont a halfilézés, a hússzeletelés már más kérdés: éles késsel bánsz és ha nem jól látsz, könnyen balesetet szenvedhetsz.

A konyhai lámpa típusai: még néhány fontos információ a mennyezeti lámpákról

A mennyezeti lámpák széles kínálatában te is könnyen megtalálhatod azt a darabot, ami a konyhád stílusához a legjobban passzol. A mennyezeti lámpa lehet beépíthető, lehet függeszték, csillár és spotlámpa. Stílusát tekintve lehet klasszikus, visszafogott, modern, romantikus vagy karakteres ipari jellegű. Arra viszont mindenképpen fordíts figyelmet, hogy a fénye meleg fehér legyen, mert az otthonossá teszi a teret. Ha hangulatvilágításra vágysz, akkor pedig válassz olyat, aminek a fényereje szabályozható. 

A konyhai lámpa típusai: a pultmegvilágító lámpa

A pultmegvilágító konyhai lámpa olyan lámpatest, amit kifejezetten a konyhapult megvilágítására találtak ki. Nagyon hasznos lesz akkor, amikor koncentrált világításra van szükséged az elvégzendő feladat precízsége miatt. Mivel a munkafelület szinte fényárban úszik, minden mozdulatodat kontrollálni tudod. A pultmegvilágító lámpa használatának számos előnye van:

  • Gördülékennyé teszi a mindennapos feladatokat
  • A konyha azon területén biztosít optimális fényviszonyokat, ahol az ételkészítés zajlik
  • Minőségi fényt garantál
  • Pontos és biztonságos munkavégzést tesz lehetővé
  • Gyorsan elhelyezhető
  • Hosszú az élettartama, a karbantartása egyszerű
  • LED fényforrással rendelkezik, emiatt már nagyon alacsony fogyasztás mellett is képes magas fénykibocsátásra 

LED szalag a konyhában

A LED szalag méltán népszerű, hiszen amellett, hogy kitűnő dekorációs elem, a hangulatteremtésből is kiveszi a részét. A felhelyezése sem jelenthet gondot – még csak szakember sem kell hozzá – a megfelelő LED profilba felragasztva hosszú időn át funkcionál. 

A fentiekből minden bizonnyal számodra is kiderült, hogy a konyhai világítás kialakítása során milyen sokféle lehetőséged van. Fontold meg te is, hogy milyen lámpát fogsz alkalmazni és szerezd be gyorsan!