hirdetés

Nem kellenek a királyi verdák senkinek sem. Aki ajánlatot tett, az meg túl keveset kínált a királyi Ferrarikért. Csupán egyetlen egy árva vételi ajánlat érkezett I. János Károly volt spanyol uralkodó két Ferrarijára, amelyet nyilvános árverésen akart értékesíteni a spanyol állam. Egy vevő adott volna értük  210 millió forintnak megfelelő eurót, de azt kevésnek tűnt. 

ferrari-János károly

Az egyetlen érdeklődő kevesebbet ajánlott a meghatározott minimális árnál, ami összesen 695 ezer euró volt, így a pénzügyminisztérium érvénytelennek nyilvánította az árverést. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz a luxusautók sorsa, amelyeket I. János Károly az Egyesült Arab Emírségektől kapott ajándékba négy éve, miután részt vett a Forma–1-es Abu-Dzabi Nagydíjon, ahol a spanyol Fernando Alonso a második helyet szerezte meg.

Mindkét luxusautó négyüléses Ferrari FF modell, az egyik fekete, a másik ezüstszürke, ez utóbbiról tudható, hogy mindössze 763 kilométert tettek meg vele. A spanyol király egyszer sem használta őket, rögtön továbbajándékozta az autókat a spanyol államnak.