hirdetés

A kormányzati kommunikáció és gazdasági tárca hibája, hogy eltörölték a boltzárat. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke visszahozná és kiterjesztené mindezt más ágazatokra is a munkások érdekében.

semjén

Semjén Zsolt szerint a kormányzati kommunikáció elégtelensége és a gazdasági tárca kellő támogatásának hiánya is közrejátszott abban, hogy eltörölték a szabad vasárnapot. A KDNP elnöke és a kisebbik kormánypárt vezére így visszaállítaná a vasárnapi boltzárat, és a munkavállalók védelmében kiterjesztené a szabad vasárnapot más ágazatokra is. Semjén Zsolt el is árulta, hogy a gazdasági tárca sosem támogatta igazán a boltzárat.

A mostani helyzet miatt azonban a KDNP lépni fog a vasárnapi boltzár visszaállítása érdekében az Országgyűlés őszi időszakában. Számítanak a szakszervezetek segítségére is, de azt nem fejtette ki, milyen módon működnének velük együtt.

Azt is tervezik, hogy a boltzár pozitív hatásainak bemutatásával állítják az embereket a vasárnapi zártvatartás mellé. A politikus szerint ugyanis a lakosság jelentős része szabadságkorlátozásként élte meg és nem mutatott sok szolidaritást a kereskedelmi dolgozókkal, amikor zárva voltak vasárnap a boltok.

A szabad vasárnapot sem adjuk fel – mondta Semjén elnök a Magyar Időknek.