hirdetés

A legtöbben nem is gondolnánk, mennyi egészségügyi probléma eredője a rossz emésztés. A székrekedés, allergia, fáradtság, bőrproblémák, hangulatváltozások, rossz lehelet vagy ételintolerancia és még számos dolog – mind-mind visszavezethető az emésztés helytelen működésére.

 

Milyen összefüggés lehet az emésztés és más betegségek között?

Kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy az emésztőrendszer közvetlen hatással van az egészségre, hiszen ez az az élettani folyamat, amely során az élelmiszereket molekulákra bontja a szervezet, amelyek aztán felszívódnak és támogatják a szervezet működését. Ahhoz, hogy a felszívódás lehetővé váljon, nagyon fontos, hogy annak lehetősége biztosított legyen, ne akadályozza semmi ezt a folyamatot, ne okozzon semmi fennakadást a bélrendszer működésében.

A teljesen egészséges bélrendszer esetében az elfogyasztott tápanyag teljes mértékben hasznosul vagy kiürül, és minden ásványi anyagnak és vitaminnak lehetősége van eljutni a célhelyre, ahol aztán a test működésének fő támogatójává válhat. Ha a felszívódás mértéke nem kielégítő az emésztőrendszer állapota miatt, akkor ott problémák merülhetnek fel egyes anyagok hasznosításával.

Természetesen mindemellett az is kifejezetten fontos, hogy az emésztetlen élelmiszerek, baktériumok, hormonok, koleszterin és egyéb, szervezet számára nem használható toxikus anyag is távozhasson a szervezetből. Ennek alapfeltétele a megfelelő bélmozgás. Ha ez valami miatt nem működik megfelelően, vagy nincs napi bélmozgás, az számos kellemetlen tünetet eredményezhet a puffadástól az alacsony energiaszintig.

Az emésztőrendszer támogatása nem csak belsőleg, hanem tudatos hozzáállással is lehetséges. Egyes gyógynövények, probiotikumok és egyéb étrend-kiegészítők fogyasztása, melyek a NapiBio.hu oldalon is széles választékban megvásárolhatóak, kifejezetten támogatóan hathatnak.

Szervezetünk meghálálja az odafigyelést, ugyanis az egészséges bélrendszer és az emésztés megfelelő működése esetén több egészségügyi előnyre is számíthatunk.

Az egészséges emésztőrendszer támogatja a szervezet megfelelő működését

A méreganyagok hatékony és időben történő távozása a szervezetből nem csak segít annak megkönnyítésében, de a fogyáshoz is hozzásegíti a testet, mondhatni megkönnyíti azt a terheléstől. Mindezen sokat segít még az elegendő víz- és rostanyagok fogyasztása is.

A toxinok eltávolításával megszabadul testünk a különböző melléktermékektől is, mely szintén az egészség fenntartását segíti elő. Nem kérdés, hogy az egészséges emésztés egy tápláló étrenddel kiegészítve a hosszú távú vitalitás alapja: nem csak testi, hanem szellemi értelemben is, ugyanis az agyi funkciók működésére is hatása van. Segít az állóképesség fenntartásában, de még a hangulatzavarok elkerülésében is szerepe van.

Mindezen tények ismeretében kijelenthető, hogy az emésztőrendszer megfelelő működése hosszú távon segíti a szervezetet, ezért a kiemelt odafigyelés mindenképpen javasolt.