hirdetés

A fű világnapja van
2017-04-20 22:16

Közismert tény, hogy a 420-as szám a marihuána popkulturális szimbóluma, azt azonban senki sem tudja megmondani, pontosan honnan is ered ez az asszociáció.

marihuánaHíres születések és halálok közül kettő kiemelhető, ezen a napon halt meg Bob Marley, akit sokan (sajnos) nem is zenéje miatt, hanem meglehetősen hátradőlt életmódjának köszönhetően ismertek. Ezen a napon született továbbá Adolf Hitler, aki bár állítólag maga sem vetette meg a füvezést, de aligha összeköthető a modern cannabis kultúrával.

Sokan állítják, hogy a marihuána 420 kémiai vegyületet tartalmaz, ez azonban téves, a valós szám 315. Az is tévhit, hogy a 420 volna a rendőrség füvezésre használt kódja.

A legvalószínűbb történet szerint az 1970-es években egy gimi diákjai indultak el minden nap 4:20-kor, hogy a Point Reyes partiőrség állomása közelében kutassanak, ahol a legenda szerint egy elveszett cannabis ültetvény volt. A társaság a 70-es évekre visszamenő bizonyítékokkal tudott szolgálni, hogy valóban ők indították útjára a legendás 420-as számot – írja a Vice.