hirdetés

A Ferencváros szurkolói megsértődtek, mert szeretett csapatunk a nagyecsedi MK mérkőzés után elfelejtette megköszönni nekik a lelkes szurkolást és azt, hogy az ultrák időt és pénzt nem sajnálva vállalták az utazást. Pedig a szurkolók megtapsolásának a Fradinál komoly hagyományai voltak. A bennfentesek szerint a vénaszkennelni nem akaró szurkolók és a csapat vezetésének újabb eposzához ért a klub, ami szerény véleményünk szerint senkinek sem jó igazából. Se a csapatnak, se a vezetőségnek, se a szurkolóknak.

FTC

Bár a Fradi fölényesen menetel az NBI-ben, a rekord nézőszámok a meccseken a régi szép időkhöz képest jócskán elmaradnak. Hisz az Üllői úti régi stadionban tízezer feletti néző ment el hétről hétre, meccsről meccsre. Az MK mérkőzéseket ekkora tömeg nem mindig figyelte, azonban a kemény mag mindenhova kísérte szeretett csapatát. Most is így van ez a vénaszkenner ellenére, igaz, akik ezen beléptető rendszerrel nem értenek egyet, azok most a bajnoki meccset csak madártávlatból szemlélik. Pedig milyen hangulat lehetne! Milyen jól nézne ki egy telt házas Groupama Aréna.

A Fradi legutóbbi MK mérkőzését azonban jó ideig a szurkolók nem fogják elfelejteni feltehetőleg. Nagyecseden a csapat nem köszönte meg a szurkolók biztatását. Mindez pedig okot adott a sértődésre, joggal. Az ultrák oldala ezt nem is hagyta szó nélkül. Az alábbiakat tették közre.

„Kedves játékosaink! A tegnapi, újbóli gerinctelenségetek után csak annyit tudunk mondani: okosan mostantól a bulizással, innentől kezdve nem a szokásos csevegés lesz. Bárhová mentek az éjszakában, bárhol fogtok bulizni, mostantól nem nyílnak ki előttetek az ajtók, nem lesz VIP-részleg, ahol az asztalról s.. ok a drágát. Bárhová mentek az éjszakában, bárhol fogtok bulizni, velünk ott találkozni fogtok. És Nagyecsed után nem lesz közös »szelfi«, nem lesz csevegés, nem lesz kézfogás. És leszarjuk a szokásos dumátokat, hogy »veletek vagyunk, srácok, szar minden bent«, és már információk sem kellenek odabentről. És akivel találkoztok, ki-ki a maga vérmérséklete szerint el is fogja nektek mondani a véleményét. Pontosan annyira fogunk tisztelni titeket, mint amennyire ti tiszteltek minket. És. Azon szurkolótársunk, akik a következő időszakban közös képre összeáll, aláírást kunyerál, vagy bármi mást egy játékossal, azok számunkra árulók. És. Ezzel Kubatov és Nyíri elérte a célját? (Sokan gondolják ezt.) Sebaj. Akinek nem tetszik, az felkeresi őket valami nyilvános rendezvényen vagy akár a Népligetben vagy ahol akarja, és elmondja majd ezt nekik” – írta a fradimob.hu.

Szerkesztőségünk úgy gondolja, a játékosok viselkedése önmagáért beszél, hisz azért a szurkolást, ha az normális keretek közt folyik, illik megköszönni. Azt, hogy a szurkolók és a vezetőség között nézeteltérések, véleménykülönbségek vannak, az nem a játékos gondja. Nem ők generálták azt, így abból ki kell maradnia egy játékosnak.

Az Esti Újság sajnálja, hogy a klub vezetése (elnök – a szerk.) és a szurkolók közt ennyire elmérgesedett a viszony, pedig volt rá példa nem is oly rég, hogy a szurkolók leültek, egyeztettek a vezetéssel, sőt ezt el is várta a klub vezetése (az elnök úr – a szerk.). Nyitott párbeszédek zajlottak egy fontos közös cél érdekében. Az elnök úr személyét el is fogadták a szurkolók, és  jó lenne megvizsgálni, átgondolni az FTC legsikeresebb vezetőjének azt, hogy vajon ki vagy kik miatt szakadt meg ezen párbeszéd, és ki vagy kik voltak azok, akik a rossz híreket vitték neki, mert feltehetőleg azon személyekkel van a baj.