hirdetés

Az új elnök hiába kérte, kérlelte a nagy grénumot, hogy megvívhasson a neves élsportolóval. A küldöttek szó szerint nem engedték meg Kocsis Máténak, fideszes polgármesternek, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség elnöki posztjáért Farkas Ági olimpikonnal szemben szemtől szembederüljön ki, kit szeretnének új vezetőnek. A Fidesz kommunikációs igazgatja így simán nyert, aki bevallotta, hogy Farkas Ágit tiszteli.

 Kocsis máté

Ne legyen már one man show! – kérte a jelenlévőküldöttektől Kocsis, aki feltehetőleg kezdte kínosan érezni magát, amikor kiderült, hogy még ahhoz sem veszik a bátorságot a szavazók, hogy Farkas Ágira is lehessen szavazni, mint elnök jelöltre. A rossz emlékű és kínos szituációban a magát látszólag már-már szégyellő fő kommunikátor kifejezett javaslatára aztán mégiscsak voksoltak a kérdésről, ám a korábbi 206-szoros válogatott átlövő mindössze 23 igent kapott – a szükséges 67 helyett –, így még csak meg sem mérethette magát.

Kocsis tehát minden igyekezete dacára egyedül maradt. Igaz, megválasztását illetően kétsége sem lehetett senkinek azóta, hogy a poszttól hivatalosan családi okok miatt elköszönő elődje, Vetési Iván bejelentette: őt javasolja a tisztségre. Kocsitól nem idegen a kézilabda, hisz egy jó ideig az FTC női kézilabda-szakosztályának elnökségi tagja volt és jelenleg is az FTC alelnöke.