hirdetés

Komoly felfedezést tett közzé a NASA. A Földnek 1900 éve van egy mini hamis Holdja . Az eddigi tézis az volt, hogy a Földnek csak egy Holdja van. Nos mindenki tévedett.

Márciusban érdekes felfedezést tett a NASA: kiderült, hogy egy aprócska 20 méter átmérőjű aszteroida kering a Földdel egy pályán körülbelül 1900 éve. Az égitest „csupán” 14 millió kilométerre van a Földtől, ami az űrben egyáltalán nem számít nagy távolságnak. A miniatűr hamis Holdat 2023 FW13nak nevezték el, és a számítások szerint még további 1700 évig fog velünk együtt keringeni a Nap körül, mielőtt eltávolodna tőlünk.

A Daily Star beszámolója szerint semmilyen veszélyt nem jelent a Földre a kis égitest, csupán érdekes, hogy a bolygónk gravitációja miatt velünk együtt kering. A lapnak Alan Harris csillagász nyilatkozott az üggyel kapcsolatban:

Úgy tűnik ez az ismert legrégebbi kvázi mű-holdunk a Föld körül – árulta el viccesen a szakember, majd hozzátette:

Az, hogy velünk kering, még nem jelenti egyértelműen azt, hogy becsapódási pályával is rendelkezik. Így nem kell félnünk a 2023 FW13-tól, csupán nyugtázni, hogy közel 1700 évig fog velünk együtt keringeni az űrben.