hirdetés

A népszerű tévhittel ellentétben úgy tűnik, nem a répa az, ami segít abban, hogy tisztábban lássunk, hanem a brokkoli a szem igazi barátja. A zöldség egy I3C nevű összetevőt tartalmaz, ami az AhR nevű receptort aktiválja, ami a retina megtisztításáért felelős.

brokkoli-mindmegette

A brokkoliban található speciális összetevő, az I3C segít abban, hogy az időskori látásromlás csökkenjen, és a látás hosszú ideig élesebb maradjon. Ehhez azonban rengeteg brokkoli fogyasztására van szükség, éppen ezért a szakemberek abban bíznak, hogy idővel speciális koncentrátum fejleszthető ki, amely segíthet a látásromlás megállításában.

A brokkoli egyébként több tekintetben is szuperételnek számít, hiszen fogyasztása ajánlott a limfóma, metasztázisos rák, emlőrák és a prosztatarák kialakulásának csökkenése érdekében is.

A szakemberek szerint a minél jobb látás és az időskori látásromlás elkerülése érdekében nemcsak a brokkoli fogyasztása javasolt, hanem az omage-7 palmitoleinsav is kedvező hatást vált ki. Ez megtalálható többek között a magvakban, a halban, a tejtermékekben és a zöldségolajokban. Kiderült, hogy ha az egerek palmitoleinsav-injekciót kapnak, az pozitív hatással van a retinájukra.

(Forrás: Betegszoba, fotó: Mindmegette)