hirdetés

Egyre keményebb a gimnáziumokban is a cenzúra és szólás szabadság korlátozása. Sőt a diákokat és szüleiket is már a véleményeik alapján csoportosítják. Komolyan tiszta bolsevik módszerek kezdtek el uralkodni, erre talán ékes példa lehet a József Attila gimnázium diákjainak a SZFE körül kialakult botrány kapcsán kitett majd leszedett molinója.

 

Állítólag a Klebelsberg Központ szólt a József Attila Gimnáziumnak, hogy vegyék le az SZFE-s molinókat a homlokzatról. Pedig így a járvány kellős közepén lehetne mondjuk azzal foglalkozniuk, hogy az iskolákban terjedő koronavírusra kitaláljanak valamit. De hagyjuk is.

Így mindössze egy napig fejezhették ki véleményüket az újbudai József Attila Gimnázium hallgatói az iskola homlokzatára kitett molinókkal, mellyel a gimnazisták fejezték ki szolidaritásukat a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatói mellett:

Az iskola igazgatóját, Juhász András nem titkolta, hogy a diákok kezdeményezték a molinók és piros-fehér szalagok kihelyezését és ő erre áldását adta, hiszen erre neveltük őket, arra, hogy szabadon fejtsék ki a véleményüket. Milyen alapon tiltottam volna meg nekik ezek után?-mondta az igazgató.

Állítólag egy buzgó önkéntes járókelő hívta fel az intézmény vezetőjét, hogy politizál-e az gimnázium. Azaz jó bolsevik módjára tette a dolgát, akkor volt szokás mindenkit feljelenteni, ha kérték, ha nem.

Az igazgató kérdésre nemmel válaszolt, csakhogy ez nem nyugtatta és bejelentést tett a tankerületnél. A Klebelsberg Központ ezután felszólította a gimnázium igazgatóját a molinók eltüntetésére.

Azaz úgy tűnik vége a szólás és vélemény nyílvánítás szabadságának és jó bolsevik szokás szerint az önkéntes most épp Fidesz szimpatizáns emberek teszik a dolgukat, mert azt biztosra vesszük, hogy az EMMI vezetése ilyenbe aligha szólna bele.

Sajnos egyre több iskolában nem nézik jó szemmel a diákok vélemény nyílvánítását és , akik elmerik mondani véleményüket, vagy épp kiállnak az igazukért azok bizony mind liberálisoknak lesznek minősítve, családostul. Igen itt tartunk sajnos ma, a bolsevik gondolkodás mód már a spájzban van.

(cs.t.)