hirdetés

Eltörték a kezét a rendőrök intézkedés közben az egyik kormányközeli tihanyi szállodás kezét, aki rokona a Fidesz volt megmondó emberének Habony Árpádnak. De van közös cége Gyurcsány Ferenc volt külügyi államtitkárával is, ami picit meglepő. A fiatal férfiállítóilag  kötekedett mindenkivel, majd a rendőrökkel is. A milliárdos fiatal szállodást a Sziget Fesztiválról tessékelték ki mert  nőket zaklatott. Azóta nem tudni, hogy indult-e eljárás ellene, hisz a rendőri intézkedésnek ellenszegült és amiket mondott ott az egyenruhásoknak, nos amiatt még az ügyészség is vizsgálódhatna, sokáig, de nem lesz ebből semmi.

A fiatal vállalkozót botrányos viselkedése miatt kidobták a Szigetről a biztonsági őrök rendőri kísérettel, azonban a férfi nem nem hagyta ennyiben, a Sziget Fesztivál bejáratánál, a K-híd közelében lévő rendőrökhöz lépett, ugyanis fel akarta jelenteni az őt kidobó rendőröket, szemtanúk szerint kicsivel később pedig már minden rendőrt. A milliárdos szállodás férfi mutatván, hogy ő nagy ember, a rokonai még nagyobbak, fotózni kezdte a hatósági személyeket is, ezért igazoltatni akarták, de ő állítólag ellenszegült.

Feljelentéssel, rokoni kapcsolataival, sztárügyvédekkel fenyegetőzött a vállalkozó, illetve hátrafeszítette a karját, hogy ne tudják megbilincselni. Ebből alakult ki a dulakodás, amelynek végén eltört a férfi karja. Szemtanúk arról számoltak be, hogy hallani lehetett a csont reccsenését.

Az állítólagos  szemtanúk szerint a férfi erősen ittas volt, kötekedett, nőket zaklatott, viselkedése sokakat zavarhatott.

„A férfi a jogszerű intézkedéssel szemben ellenszegült, ezért a rendőrök a felszólításokat követően testi kényszert alkalmaztak, megbilincselték, előállították és igazolás megtagadása miatt szabálysértési feljelentést tettek ellene. A férfivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Az előállított karfájdalomra panaszkodott, ezért mentőt hívtak hozzá, akik további vizsgálat céljából kórházba vitték. Az esettel kapcsolatos parancsnoki kivizsgálás az intézkedést jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak minősítette. A BRFK értesítette az ügyészséget is” – közölte a rendőrség.

Az intézkedésben részt vevő járőrök úgy tudni, most attól tartanak, hogy a valós politikai kapcsolatokkal és befolyással rendelkező vállalkozó minden követ megmozgat majd, hogy a jogosnak ítélt intézkedésük elbírálását megváltoztassa.

Az érintett milliárdos  érdekeltségébe tartozik a Club Tihany Hotel többségi tulajdonosa egy Habony Árpád unokahúgának és unokaöccsének (Szetlik Gergő és Lili) többségi tulajdonában álló cég, a Club Tihany Üdülőközpont Zrt.

Az Opten cégadatbázis szerint a vállalkozásban még egy osztrák magánszemélynek (Josef Krammer) van valamivel 10%-ot meghaladó részesedése. Róla egy osztrák újságíró kolléga segítségével annyit tudtunk meg a megadott lakcím alapján, hogy valószínűleg az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) egyik helyi vezetőjével azonos, de a neki küldött e-mailünkre nem válaszolt. A Club Tihany üdülőközpont Zrt-ben további 3 cégnek van egyenként 1%-nál kisebb tulajdoni része.

Az Opten cégadatbázis szerint bekerült a Club Tihany Üdülőközpont Zrt. egyik cégjegyzésre jogosult képviselője (igazgatósági tag) lett a Gyurcsány-kormány egykori külügyi államtitkára, Horváthné Fekszi Márta. Ugyanő továbbá az Origo Film Group Filmgyártó Zrt több cégében is igazgatósági tag. Ennek a cégnek a többségi tulajdonosa a szintén Szetlikék érdekeltségi körébe tartozó KOMONDOR HOLDING Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.

Horváthné Fekszi Márta volt az egyik vádlott annak idején a moszkvai magyar kereskedelmi képviselet épületének eladási ügyében, melyben végül 2017-ben minden vádlottat felmentettek.

Az Átlátszó korábban megírta, hogy Horváthné egy másik, Portik Tamással „hírbe hozott” céget igazgatott, s hogy Portik, és a Szetlik-gyerekek édesanyja, Pápa Marianne (aki egyúttal Habony néhai nagybátyjának az özvegye) bizalmas viszonyban álltak. Horváthné Fekszi Márta a hetvenes évektől a Külügyminisztérium kötelékében dolgozott, 2005-től államtitkárként, és hogy a sajtóban állambiztonsági múlttal vádolták, amit ő tagadott.

Annak idején a Magyar Nemzet írta meg, hogy a volt államtitkár a 80 -as években szigorúan titkos állambiztonsági tiszt lehetett (D-249, K-583 azonosító számokkal). A Magyar Nemzet cikke ma már nem elérhető, de a más lapokban ezt szemléző írásokból kiderül, hogy a Magyar Nemzet egy történészek által működtetett oldal (szigoruantitkos.hu) alapján írt a volt államtitkár állambiztonsági múltjáról. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában talált információkra épülő oldalon az érintettek többségéről névvel írtak, de volt, akinek csak a kódnevét és egyes adatait adták meg. Ez történt Horváthné Fekszi Márta esetében is, aki a 2010-es Magyar Nemzet cikk megjelenésekor tagadta, hogy szt-tiszt (szigorúan titkos állambiztonsági tiszt) lett volna, és kijelentette, hogy minden külügyesnek volt köze az állambiztonsághoz.