hirdetés

A jóga világnapja alkalmából végzett maratoni jógagyakorlatokat a 30 éves nepáli jógamester. Az 50 órán és 15 percen át tartó nyaktörő mozdulatsorozattal beírta magát a Guinness Rekordok Könyvébe, 10 órával tovább bírta, mint a korábbi jógacsúcstartó.

jóga világrekorder

A 30 éves Uttam Muktan a jóga világnapja alkalmából vehette át a teljesítményt hitelesítő Guinness-okiratot. A férfi hat hónapig próbálkozott, mire decemberben sikerült megdöntenie az addigi rekordot, amelyet egy indiai jógatanár állított fel 2015 februárjában, 40 órát és 15 percet töltve folyamatos gyakorlással.

Nagyon boldog vagyok, amiért megkaptam ezt a világszintű elismerést – mondta Uttam Muktan. A férfi egy Katmandu közeli faluban született, és Indiában szerzett főiskolai diplomát jógából.

Hozzátette: nem tartja pusztán saját személyes sikerének a rekordot, amelyet a jógarajongóknak ajánlott. Elmondása szerint sokat köszönhet a neves jógamesternek, Vikasananda gurunak is.

A jóga az életem szerves része, egész életemet a népszerűsítésének és terjesztésének fogom szentelni – hangsúlyozta a jógaterapeuta, aki az új rekord felállításakor több mint ezer nyaktörő alakzatot mutatott be, mindezt videofelvételen is rögzítették a Guinness számára.