hirdetés

Húsz év börtönbüntetésre ítélte a perugiai bíróság azt a magyar nőt, aki brutálisan kívégzte kisfiát, majd egy bevásárlóközpontba vitte. B.Katalin képtelen volt elfogadni, hogy kisfiát át kell adnia a gyermek apjának, aki a bíróság jogerős döntése szerint megkapta a gyerek felügyeleti jogát. A magyar nő elmebeteg de a bíróság szerint büntethető.

A brutális gyermekgyilkosság 2 évvel ezelőtt történt Olaszországban. Katalin azt követően utazott a fiával Olaszországba, hogy a bíróság döntése alapján a gyermekét, Alexet át kellett volna adnia az édesapjának. A nő képtelen volt beletörődni, hogy többé nem nevelheti a kisfiút. Végül kint egy késsel megölte, majd a véres tetemet egy szupermarketbe vitte, hogy segítsenek rajta. Ám akkor már késő volt, a pici nem élt.

A rendőrség a gyilkossá vált nőt hamar elkapta. Eleinte kérdéses volt a nő büntethetősége, ám egy háromtagú szakértői bizottság megállapította, hogy az elmezavara nem olyan súlyú, ami akadályozná őt tettei következményeinek a felismerésében. Ebből következően megkezdhették a büntetőpert, az olasz bíróság pedig meg is hozta a verdiktet.

Az ügyész bár 30 éves szabadságvesztést indítványozott a gyermekgyilkosságot elkövető magyar nő perén , Katalin részben fellélegezhet, mert enyhébb ítéletet kapott. .

Tekintettel arra, hogy Katalin részlegesen elmebeteg, az elsőfokú ítélet szerint csak 20 évet kell a rácsok mögött töltenie. Az apának megítéltek 350 ezer eurónyi azonnali kártérítést is – mondta Massimiliano Scaringella, a gyászoló apa jogi képviselője.

Az ítélet egyelőre nem jogerős.