hirdetés

Százmillió forint óvadékért szabadulhatna meg a nyomkövetőtől és a lakhelyelhagyási tilalomtól Gyárfás Tamás, ezután pedig akár külföldre is utazhatna. Az ügyészség a bírói döntés miatt fellebbezett.

gyárfás tamásA médiavállalkozót a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként gyanúsította meg az ügyészség, lakhelyéről, vagyis Budapestről ki sem mozdulhat. Ettől a korlátozástól szabadulhat meg az óvadék befizetésével. A bíróság első fokon enyhített a kényszerintézkedésen, ám az ügyészség fellebbezett, a másodfokú bíróság egy héten belül hozhat végső döntést.

Gyárfás megerősítette, hogy kizárólag a munkája miatt kezdeményezték az óvadék letételét. A lakhelyelhagyási tilalom miatt már négy ülésen nem lehetett jelen, holott két mulasztás esetén is kizárhatnák.

Nem mondhatok véleményt a nemzetközi úszóélettel kapcsolatban, ha ott sem vagyok. Óvadékként bármit felajánlok, megszökni nem akarok, csak tisztázni magam. Tehát az óvadékkal semmit nem kockáztathatok, ha nem sértem meg az előírtakat, akkor azt visszakapom – mondta Gyárfás.

A médiavállalkozónak komolyan kell vennie a lakhelyelhagyási tilalommal járó kötelezettségeket. Legutóbb még a FINA vezérkarát sem fogadhatta a Liszt Ferenc reptéren, mert az odavezető útvonalból pár száz méter közigazgatásilag Budapesten kívüli területnek számít, aminek a határát nem lépheti át.

Itthon az eddigi legtöbb óvadékot, 250 millió forintot a költségvetési csalással és vesztegetéssel vádolt V. László ügyében tették le.