hirdetés

Szentendrén is áll a bál a Fidesznél és komoly hatalmi harcok folynak. A 25 ezer lelket számláló Szentendre a narancsos birodalomban kiemelt szereppel bír. A Pest megyei város prioritása ismert, számos fideszes nagykutyának van ott háza, érdekeltsége. Nem véletlen, hogy a vezetés minél jobban irányítható kádert szeretne az élére, és ebben a jelek szerint a helyi „talpasok” véleménye mit sem számít.
A nevük elhallgatását kérő tagok és szimpatizánsok portálunknak elmondták, hogy a helyi Fidesz alapszervezet nagy többséggel nem a jelenlegi polgármestert, Dietz Ferencet ajánlotta az őszi önkormányzati választásokra polgármester-jelöltnek, hanem Verseghi-Nagy Miklóst. A Fidesz vezetése azonban nem fogadta el az alapszervezet döntését.
Korábban több újság is beszámolt arról, hogy a helyi Fidesz vezetőihez közel álló kétes hírű nagyvállalkozó, Simon Péter cégének 586 millió forintnyi adósságát engedte el példátlan módon a szentendrei képviselőtestület kormánypárti többsége. A több mint félmilliárdos adó be nem fizetéséért ráadásul korábban nemhogy felelősségre vonást nem kapott, hanem vezető beosztású városvezetőnek, a város projektirodájának vezetőjévé nevezték ki a a kormányközeli oligarchát, aki már korábban is rendre olyan üzleteket kötött a várossal, amelyekből mindig a város, illetve az adófizetők kerültek ki vesztesen.
A Jobbik tavaly feljelentést tett az ügyben, idén pedig tüntetést szerveztek a szentendrei mutyipolitika ellen. Nem nagyon lehet csodálkozni tehát azon, hogy az alapszervezet nemet mondott a Simon Péterrel köztudottan jó viszonyt ápoló Dietz Ferenc polgármester újrázására, bár az is igaz, hogy mára több olyan fideszes önkormányzati képviselő is szembefordult a Simon-Dietz tandemmel, aki néhány hónappal ezelőtt felsőbb utasításra még szemrebbenés nélkül szavazta meg az oligarcha adósságának elengedését, vagy azelőtt ugyanígy támogatta Szentendre Raiffeisen Banknak való kiszolgáltatását.