hirdetés

Évek óta nem fizet jogdíjat a Nóta Tv, azaz új nevén a Sláger Tv. Legalábbis ezt  állítja a Bors több zenészre hivatkozva. Mindez nem a tévé hibája úgy tudni, mert a Romániában bejegyzett adó ott megfizette a szerzői jogdíjakat.  A magyar zenészek így elöbb utóbb a pénzükhöz jutnak.

 sláger2

 „Se előadói, se szerzői jogdíjat nem kapunk” – mondta el a Borsnak Tekknő Miki.  Pedig a Nóta Tv mindenkivel kizárólagos szerződést akart kötni, ami azt jelenti, a Nóta Tv által szervezett bulikon kötelező lett volna fellépni, és aznap máshol már nem is zenélhettek.

 

Kaczor Feri is úgy nyilatkozott, irreális feltételekkel akart vele szerződni a Nóta Tv, az éves jogdíjkimutatásában azonban sosem szerepelt a Nóta tv-től érkező összeg. Kis Grófo is azt mondta, hogy dalai egy része után semmilyen pénzt nem kapott.

 

Mivel a tévés vállalkozás Romániában van bejegyezve, ezért a jogdíjak útja követhetetlenné vált, ezt erősítette meg az Artisjus is a Borsnak. A Nóta Tv évekig a román jogkezelőnek fizetett jogdíjakat, ami nem jutott el a magyar szerzőkhöz. A dolgot mostanra sikerült tisztázni, január elsejétől minden elhangzás az Artisjus elszámolásába került, ezekért jövőre kapják meg a mulatósok a pénzt.

A Sláger Tv ugyanakkor cáfolta, hogy nem fizetett volna, szerintük ők mindent rendesen befizettek a román jogkezelőnek, nem az ő hibájuk, hogy nem kapták meg a mulatósok a pénzüket. A Bors szerint a Sláger Tv több millió forint jogdíjjal tartozik a magyar mulatósoknak.

 

( Bors- Esti Újság)