hirdetés

Zsidró és a Kékharisnya
2015-05-19 09:45

Hagyományteremtő szándékkal egy „hiánypótló“ vízisport versenyt indít útjára Zsidró Tamás. A sztárfodrász a hazai hobby-vitorlázó hölgyeket hívja versenyre. Az I. Kékharisnya Regatta versenyzői július 11-én szállnak vízre Balatonföldváron, s az ugyanide befutó versenyzőket és az érdeklődő látogatókat rengeteg „parti program” is várja majd.

Wide angle shot of beautiful young woman on the deck of a boat holding a rope while behind her a yacht her is a boat she is racing against.

„Tavaly nyáron a Balatonon vitorlázva figyeltem meg, hogy tízből nyolc hajón a hölgyek aktívabbak, tulajdonképpen csak ők vesznek tevékenyen részt a hajók navigálásában” – meséli Zsidró Tamás, akiben ekkor fogant meg egy kizárólag női vitorlásverseny gondolata. „Azoknak a hölgyek szerettem volna egy versenyt szervezni, akiket hobby-szabadidő sportként érdekel a vitorlázás, de még nem tudták kipróbálni magukat egy igazi megmérettetésen” – tette hozzá a mesterfodrász. A gondolatot tett követte elindult a Kékharisnya Regatta szervezése, melyre már több tucat hajó legénysége, vagy stílusosabban „leánysága” jelentkezett. „Július 11-én futnak ki a hajók a alatonföldvári kikötőből s Tihany és Füred érintésével térnek majd vissza” – tudtuk meg a főszervezőtől, aki azt is elmondta, hogy a vízi megmérettetésen túl tucatnyi program is várja majd a versenyzőket és a nagyközönség is csatlakozhat a programfolyamba.

„Egy közös kávézás után indul az időmérős verseny, ami után a parti programok sorában lesz beauty sziget, divat- és ékszerbemutató, de borkostolás és klubkoncertek is” – meséli Zsidró Tamás. Az egésznapos programot pedig egy össznépi  Parti Disco zárja majd DJ Zsidró prezentálásában.

Vető Viktória