hirdetés

Miközben a zenésztársadalom a világon mindenhol búcsút vesz a napokban váratlanul elhunyt jazz-nagyságtól, Chicktől, a magyar Szcientológia Egyház sajátos emléket állít legendás pianistának. Ezen méltó emlékkel pedig a jazz legendája mindig mindenhol ott lesz és biztos senki nem fogja elfelejteni.

 

Ahogy az MTI-hez eljutatott közleményükben írják, a szcientológia egyház is megrendüléssel értesült a művész halálának híréről, aki zenei pályafutása mellett 1968 óta a szcientológus közösségének a tagja is volt. Kiemelkedő humanitáriusként kiváló példája volt az egyház alapítója, L. Ron Hubbard által a művészekről alkotott eszményképnek – írják.

Miklovicz Attila, az egyház társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója az Esti Újságnak nyilatkozott ezen nem mindennapi örök emléknek számító bejelentésről, hogy Chick tovább él, s egy zongora lesz róla elnevezve.

Chickkel személyesen is jó barátságban voltunk közel 20 éve. Érdekelte a magyarok sorsa, óriási inspirátorának, Bartók Bélának örököseit látta bennünk. Rendszeres budapesti látogatásai során minden alkalommal meglátogatta az egyház budapesti központját vagy találkozott magyar szcientológus barátaival. 2018-as látogatásakor egy rögtönzött, ámde felejthetetlen koncertet adott az egyház Váci úti központjában. Ennek emlékére az Egyházunk zongorája, amelyen játszott, ezentúl Chick Corea nevét fogja viselni.-mondta Miklovicz Attila.

(mészáros)