hirdetés

Whoopi büntibe került
2022-02-02 15:06

Jól megkavarta maga körül az állóvizet a hollywoodi sztár Whopi Goldberg. Az ABC csatorna nem tűrte a színésznő megjegyzéseit a holokauszttal kapcsolatban, ezért két hét bentire küldték és addig nem szerepelhet a műsorban sem, aminek már sok éve oszlopos tagja.

 

Whoopi Goldberg a The View című amerikai talkshow-ban tett súlyos kijelentést a holokauszttal kapcsolatban. A színésznő már 2007 óta szerepel a műsorban, ami eddig összesen 25 évadot élt meg, ám Goldberg az utolsó 15 széria mindegyikében feltűnt, így – mondhatni – oszlopos tagnak számít. A műsor egyik legutóbbi adásában tett megjegyzése azonban sokaknál kiverte a biztosítékot, mivel azt állította, hogy a holokausztban nem faji kérdés játszott szerepet, hanem puszta embertelenségről volt szó.

Később bocsánatot kért kijelentéseiért.

Ugyan Goldberg az adás után azzal védekezett, hogy rosszul fogalmazott a műsorban, mivel a holokauszt valóban faji megkülönböztetésen alapult, tekintve, hogy Hitler és a nácik alsóbbrendű fajnak tartották a zsidókat.

Nos, a szavak számítanak, és az enyémek nem kivételek. Sajnálom a megjegyzéseimet, és helyesbítenék. Én is a zsidó nép mellett állok – nyilatkozta kedden a színésznő, ám a következményekkel számolnia kell.

Az esettel kapcsolatban ugyanis most megszólalt az ABC csatorna, amelyen fut a műsor. Mint azt az ABC vezetője, Kim Godwin bejelentette, hetekre felfüggesztik a színésznőt a kijelentései miatt.

Azonnali hatállyal két hétre felfüggesztem Whoopi Goldberget téves és bántó megjegyzései miatt. Bár Whoopi bocsánatot kért, megkértem őt, hogy gondolkodjon el azon, milyen hatásai vannak a megjegyzéseinek – fejtette ki Godwin, illetve azt is hozzátette: az egész ABC News szolidaritást vállal zsidó kollégáikkal, barátaikkal, a családokkal és a közösségekkel.

( CST)