hirdetés

Vilmos herceg vette át a megtisztelő feladatot nagymamájától. Hivatalosan Rod Stewart már a királynő születésnapja óta viselheti a Sir nevet, a ceremóniára azonban csak most került sor. A 71 éves rocksztár családja jelenlétében skót kockás nadrágban ereszkedett fél térdre a trónörökös kardja előtt.

lovagga-utottek-rod-stewartotRod Stewart zenészként és jótékony tevékenysége révén szerepelt azok között, akiket a királynő születésnapja alkalmából kitüntettek. A 71 éves énekes, akit az ünnepségre felesége és két legkisebb fia kísért el, a ceremónia után elmondta: „a kilencedik mennyországban” érzi magát. Boldog vagyok, hogy a Buckingham-palotában lehettem velük, büszke vagyok rá, és azt kívánom, bárcsak apám és anyám is látna most…” – tette hozzá kissé meghatódva.

A skót kockás nadrágot, és hozzá illő sötét zakót viselő sztár elárulta, hogy a királynőt képviselő Vilmos herceg gratulált neki hosszú pályafutásáért, és örömét fejezte ki, amiért továbbra is zenél, mire ő azt válaszolta: muszáj, nyolc gyermekem van. Stewart a ceremóniát követő fogadáson, a Művészeti Akadémián II. Erzsébettel is találkozott.

A kitüntetettek között szerepelt David Oyelowo filmsztár is, aki a Brit Birodalom Rendjének parancsnoki fokozatát (OBE) kapta. A legújabb filmjében, a csak fekete szereposztással forgatott The Queen of Katwe című sakkdrámában Lupita Nyong’óval játszó színész elmondta: büszke arra, hogy brit.

A brit GQ magazin első fekete női kiadója, Vanessa Kingori szintén kitüntetésben részesült, őt a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) érdemrenddel tüntették ki.