hirdetés

A cambridge-i herceg a brit királyi család első olyan tagja, aki egy melegmagazin borítóján pózol. Vilmos, akinek édesanyja, Diana walesi hercegnő a homofóbia ellen is küzdött jótékonysági tevékenysége során, a múlt hónapban beszélgetett a brit LMBT-közösség tagjaival egy Kensington-palotabeli szemináriumon.

Vilmos LMBT magazin

A vendégek az éveken át tartó zaklatások következményeiről, öngyilkossági kísérleteikről, étkezési rendellenességeikről, depressziójukról és kábítószer-függőségükről meséltek a hercegnek.

– Senkit sem lenne szabad zaklatni a szexuális hovatartozása vagy bármely más ok miatt, és senkinek sem lenne szabad megtapasztalnia azt a fajta gyűlöletet, amellyel ezeknek a fiataloknak szembe kellett nézniük az életük során –fogalmazott a herceg a magazinnak adott nyilatkozatában. Azt üzenem minden fiatalnak, aki ezt olvassa és akit zaklatnak a szexuális hovatartozása miatt, hogy ne tűrjön szótlanul –beszéljen egy felnőttel, akiben megbízik, egy baráttal, egy tanárral, civilszervezettel, vagy segélyszolgálatokkal, és kérjen segítséget – mondta Vilmos herceg, a brit királyi család tagja.

A Kensington-palota szóvivője szerint a brit trón kettes számú várományosa külön munkacsoportot állított fel az internetes zaklatás megelőzésére is.