hirdetés

Besokalt az ismert amerikai színész és kiállt a tojók mellett. Ryan Gosling ugyanis nyílt levélben vette védelmébe a rossz körülmények között tartott állatokat és jól be is olvasott mindenkinek.

ryan-gosling

Elég kínos helyzetbe került az egyik legnagyobb amerikai üzletlánc, a Costco, miután nemcsak egy rejtett kamerás felvétel során buktak le azzal kapcsolatban, hogy a reklámozott szabad tartású tyúkok által tojt tojások helyett ketrecekbe zárt tojók tojásait árulják, de még a milliók által imádott Ryan Gosling is fellépett ellenük. A színész egy nyílt levélben kérte a cég vezetőjét, hogy azonnal tegyen valamit a tyúkok életének javítása érdekében.

A The Humane Society of the United States nemrég végzett titkos nyomozásával kapcsolatban írok most. A Costco tojásellátójánál készült felvételeken jól látszik, milyen szörnyű és kegyetlen körülmények között tartják a tyúkokat: végeláthatatlan sorokban ülnek a madarak a koszos ketrecekben az elpusztult és mummifikálódott társaikkal együtt. A halott madarakon esznek, alszanak, székelnek és tojnak. És sok tyúk szárnya, lába vagy nyaka be van szorulva a rozsdás ketrecek rácsai közé. – írja a színész, aki arra is kitér, hogy az állatkínzás mellett azt is felháborítónak tartja, hogy az üzletlánc még hazudik is arról, honnan származnak a tojások.
Megdöbbentő, hogy a Costco olyan hamis csomagolással árusítja ezeket a tojásokat, amiken a tyúkok boldogan sétálnak egy mezőn. Nem gondolja, hogy a tyúkok is megérdemelnék, hogy tisztességesen bánjanak velük?”
A Costco egyébként még 2007-ben olyan nyilatkozatot tett, melyben ígérte, hogy csak szabad tartású tyúkok tojásait árusítja majd. Láthatóan ezt az ígéretet mégsem tartották be.