hirdetés

Sajnos az Esti Újságnak lett igaza és nagy a baj. Altatásbna van a honvédség pilótája Horváth László, aki súlyos életveszélyes égési sérüléseket szenvedett a szolnoki repülőtéren, amikor gépük a JAK -52-es edig tisztázatlan körülmények miatt kigyaulladt. Hős lett Horváth László őrnagy, aki ugrás helyett életeket mentett azzal, hogy a lángoló gépet lerakta.

 SONY DSC

Újabb hős pilótája van a honvédségnek. Ezuttal Horváth őrnagy írt történelmet és mutatott példát arra, hogy kell életeket menteni, akár úgy, hogy a sajátját igencsak kockára tette. Az oktatópilóta ugyanis amikor kigyulladt a JAK 52-es simán kiugorhatott volna a gépből de fenn állt a veszély, hogy a katonai repülő lakóházak közé csapodna és emberéleteket követelhetne a baleset. Nos az őrnagy le tette a lángoló gépet és súlyos életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Horváth László őrnagy mesterséges altatásban van. Tüdeje szerencsére nem égett meg annyira, ahogy előzetesen gondolták, de ki kellett mosni, mert az égő gépben sok füstöt lélegzett be. Hősies és bajtársias tett volt, akárcsak társa, Litauszki Zoltán viselkedése is, mert megvolt ugyan a lehetőségük elhagyni a gépet és ejtőernyővel földet érni, ám az őrnagy úgy döntött, nem kockáztatja, hogy a gépe lakott területre zuhan, inkább kényszerleszállást hajtott végre az égő repülővel. -mondta Hende Csaba, miniszter, HM.