hirdetés

Vajna Tímea cégei közül nemcsak a fánkos szegmensnek, de az ékszerkereskedelemmel foglalkozó Dorottya Diamond Palace-nak is meggyűlt a baja a NAV-val, ugyanis utóbbin is NAV-végrehajtás van.

 

Az Opten adatai szerint a végrehajtást május 31-én jegyezték be és még mindig aktív. A NAV adótitokra hivatkozva nem ad felvilágosítást konkrét ügyekben, és mivel a végrehajtás okai elég széles spektrumon mozognak (előfordulhat, hogy nincs is tartozás, csak technikai gond van, például a cég az egyik adónemben többet fizetett be, a másikban kevesebbet és ezt korrigálni kell), a 24.hu megkereste Vajna Tímea képviselőjét. Válaszukban az okot nem fejtették meg, de nem cáfolták a végrehajtás tényét.

A Dorottya Diamond Palace-nak a Beauty Enterprises kisebbségi tulajdonosa, a cég operatív ügyeinek intézésében a Beauty Enterprises nem vesz részt, a társaság irányításáért a többségi tulajdonos által megválasztott ügyvezető felel. Korábban a társaság kisebbség tulajdonosa kölcsönt biztosított a Dorottya Diamond Palace-nak, ezeket a kölcsönöket azonban a vállalat még nem fizette vissza.

A fenti azt jelenti, hogy Vajnáék szerint ha hiba történt, az a (többségi) tulajdonostárs felelőssége, egészen pontosan a cégben 51 százalékot birtokló, szingapúri bejegyzésű MaxM International PTE. LTD., illetve az általa delegált Dorottya Diamond-ügyvezetőé, Arie Hermané. Így ha a cégnek tartozása van a NAV felé, az miatta van és Vajna Tímea (a Beauty Enterprises-on keresztül) nem igazán gyakorol irányítást a cég felett.

Andy Vajna január 20-án halt meg és bár annyit tudni, hogy özvegye március 1-jétől a Vajna-birodalom hazai érdekeltségeit összefogó cég, az AV Investments Kft. társügyvezetője, az öröklésről és a cégek sorsáról szinte semmit.

Időközben az is kiderült, hogy Vajna egy örököst jelölt meg, aki alig több mint egy milliárdnak örülhet, a többi pénze (több mint 7 milliárd ) a filmgurunak Amerikában kötött ki, nem tudni kinél.