hirdetés

Beigazolódott, hogy a sajtó szabadsága talán régóta nincs is. Akik a mindenkori aktuális kormány hű emberei azoknak maximum munkájuk van és volt  az utóbbi években, de az objektív újságírást csak hírből ismerik, hisz sok ügyről nem írhatnak,  amiről mondjuk tudnak, mert különféle érdekeket sértenének vele.  S olyat, hogy emberek, politikusok miatt lelki ismereti gondjuk van, na ez a csúcs. A média mi úgy tudjuk a hatalom tükrének kellene lennie. Így nem is csodálkozunk azon, hogy ismét távozik egy Orbán hű újságíró a kormány közeli Hír TV-től.  Most a Hír TV Híradójának főszerkesztője, Mentes Katalin lépett le. Igaz ő a miniszterelnök felé érzett lojalitásból tette mindezt.  

 pusztai zsuzsa , liszkay g‡bor , nyerges attila , simicska lajos

Mentes szerkesztőként a kezdetektől a csatornánál dolgozott, 2010 óta volt a Híradó főszerkesztője. Állítólag az Orbán Viktor és a Fidesz ellen médiaháborúra készülő televízió vezetősége sorra teszteli a szerkesztőket, hajlandóak-e részt vállalni a tulajdonos által elvárt fordulatban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Simicska Lajos  180 fokos, „népszavás” fordulatra próbálta rábírni a médiavállalkozásainál (Magyar Nemzet, Hír TV, Lánchíd Rádió) dolgozókat. Ezt egy olyan hangfelvétel bizonyítja, amit az egyik ma már szintén kormány közeli hírportál a pestisracok.hu hozott le, nem titkon remélve, hogy majd most ők is kapatnak a Fidesz húsos fazekából.  Igen ez a hírportál az, amelynek a vezetői szintén dolgoztak Simicskának, de évekkel ezelött leléptek mivel gondjuk akadt a fő média megmondóval a ma már szintén Simicskától lelépett és simicska által g……inek tartott Liszkayval, és némi Magyar Hírlapos edződés után döntöttek úgy, hogy a maguk urai lesznek. Rendjén is van ez így manapság. A pénz az úr. Nos, hogy ők lehozták a Simicska és a Célpontos újságírónak semmiképp  ne is nevezzük személy közti hangfelvételt az több mint érdekes. Több mint elgondolkodtató.

Mint ismeretes  a tulajdonos által kért változások miatt három médiumvezetősége  felmondott.  Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese és Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese „lelkiismereti okokra” hivatkoztak. Őket követte a Nemzet és a Hír TV több munkatársa is. Testületileg távozott például a Hír TV Célpont műsorának stábja: Bohár Dániel, Losonczi Kata, Kunfalvi Nóra és Kisberk Szabolcs, akiknek a ténykedése máig megdöbbentő és aggasztó új alapokra helyezte az újságírást,  ami semmiképp nem nevezhető újságírásnak sem. Nemrég rendkívüli felmondással lelépett Kovács Andrea is, illetve a Magyar Nemzet több munkatársa is távozott.