hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja komoly bajt okozott a Turkish Airlines egyik túlbuzgó dolgozója. Az Extraligában szereplő egyik röplabdacsapat kiszemeltjének ugyanis hiába volt érvényes beutazási engedélye, meghívó levele, szállást igazoló papírja a sportolónak,  nem engedték fel a budapesti járatra. A török önkéntes mindenki felett álló  majdnem magyar belügyminiszter légimunkás szerint vízum nélkül nem szállhat fel a sportoló az érvényes jegyével és így a leendő klubja lehet le sem igazolja már.  Halkan jegyezzük meg vízum nem kell török állampolgároknak főleg, ha sportoló.

 

Komoly galibát okozott az egyik magyar férfi extraligás röplabda csapatnak a Turkish Airlines. Az egyik kiszemelt erősítésüket ugyanis nem tudták fogadni a Liszt Ferenc reptéren és így tesztelni sem tudják , s lehet már le sem igazolják mert indul a bajnokság, s az idő vészesen fogy. Az ok prózai és egyben nevetséges volt ami miatt nem érkezett meg a kiszemelt röplabdás Budapestre. A reptéren az egyik túlbuzgó Turkish Airlines alkalmazott vízumot kért tőle, ami mint köztudott nem kell. Nos addig addig ment a keménykedés míg a török válogatott játékos lemaradt a gépről.

Duman Batuhant utolértük és megerősítette a hírt kérdésünkre.

Valóban volt egy kis probléma. De megoldódott igaz már későn. A Turkish Airlines pár órán belül elnézést kért, közölték félreértés történt, kaptam egy szállodát és , ha 2 nappal később is és késve  de érkezem. Nagyon várom, hogy megfeleljek az orvosi vizsgálatokon és remélem ez a 2 nap csúszás nem húzza keresztbe azt a vágyam, hogy Magyarországon játszhassak. Nekem ez kihívás és öröm-mondta Duman az Esti Újságnak.

Megkerestük Duman magyarországi menedzserét is, aki csak annyit közölt no comment de nem titkolta az ügyvezető igazgató asszony, hogy  komoly pert fontolgat a légitársaság eljárása miatt.

A játékos új lehetséges csapatának vezetői elképedtek az eljáráson főleg úgy, hogy eddig úgy vélték a magyar-török barátság jó, tökéletes, de úgy tűnik talán mégsem olyan jó ?

Érthetetlen ez az egész eljárás. Mi azt hittük tényleg a török-magyar barátság létezik de ez az eset az ellenkezőjét mutatja. Sajnos nekünk minden nap csúszás. A játékos orvosi vizsgálatait újra kell szervezni, szeretnénk látni legalább még edzésen is mozogni mielőtt fixen leigazolnánk de így teljesen felborogatott mindent a Turkish Airlines buzgó munkatársa és a terveinket is súlyosan befolyásolják. Persze mi a lehetetlennél is megpróbáljuk a lehetetlent . -mondta az extraligás csapat vezetőedzője, akinek kérésére a nevét sem közöljük, mert meglepetésre készülnek.

Bár a török válogatott röplabdás kiszemelt leigazolása így csúnyán veszélybe került, és, bár, ha az orvosi teszteken is átmegy, s leigazolják az komolyan boríthatja az eddigi esélyesek a Pénzügyőr, a Kazincbarcika, és a Kaposvár  és más szereplők  négyes döntős terveit.

 

(csákány)