hirdetés

Ismét elárvereznek egy Beatles-relikviát. Ezúttal a csodacsapat egykori frontemberének, John Lennonnak az eddig ismert legkorábbi levelét viszik aukcióra.

lennon john

Az összehajtott levélpapírra írt levelében a 11 éves Lennon megköszöni Harriet nevű nagynénjének a tőle kapott ajándékokat, köztük egy hajókról szóló könyvet. A köszönőlevelet nem sokkal 1951 karácsonya után kapta meg Lennon édesanyja, Julia húga. Lennon a Beatles világsikere idején is gyakran írt családtagjainak és barátainak, a legkorábbi ismert levele ez a 11 éves korában papírra vetett pár sor, amelyben arról számol be, mekkora örömmel olvassa a híres hajókról szóló könyvet.

A kisebb helyesírási hibákkal megírt levél így szól:

Kedves Harrie, köszönöm a könyvet, amit karácsonyra küldtél nekem, és a törülközőt, amin rajta van a nevem, azt hiszem, ez a legjobb törülköző, amit valaha láttam. A könyv, amit küldtél, nagyon érdekes. Éppen a 18. oldal alján tartok. Híres hajókról szól, egy emberről, akit úgy hívtak, hogy Kidd kapitány, a kalóz. A második fejezetnél tartok, az első fejezet címe Győzelem, a második címe Mary Celeste. Köszönöm a piros pulóvert is, amit küldtél nekem. Boldog új évet kívánok neked. Szeretettel, John

A levelet, amely korábban Harriet fia, David Birch tulajdonában volt, a Tracks Auction árverezi el online aukción, amelyet április 3-án zárnak. Az árverésen mintegy 300 tárgyra lehet licitálni. Köztük van egy lemezgyűjtemény, amely korábban Lennoné volt.