hirdetés

Újabb köztévés blama
2015-07-20 11:24

Az MTVA .-nak semmi sem megy és semmi nem jön össze úgy tűnik. Pedig tényleg próbálkoznak. Most a hétvégi Szombathelyi Haladás-Ferencváros OTP Bank Liga találkozó élő közvetítése fulladt hatalmas botrányba, amikor a köztévé lemaradt a Fradi második góljáról. Természetesen bűnös már van, az a csúnya Telekom.  Persze halkan jegyeznénk meg a tévés kollégáknak, hogy épp az ilyen hibák elkerülése végett kell terepbejárást tartani és esetleg egy tartalék közvetítő vonalat is alkalmazni, akár műholdas kapcsolat révén. A profik így szokták csinálni. 

haladás-fradi

Próbálkozik a köztévé de sajnos nem megy neki. Nemcsak a nézettségi mutatókkal szemben maradtak alul. Most úgy tűnik már a technika is gondot okoz a köztévénél. Persze ilyen, de ezeket mind mind el lehet kerülni, ha az ember az adott szakmájában vér profi.  

Rekord gyorsasággal talált bűnbakot az MTVA a bődületes blamába fulladt Haladás-Fradi meccs közvetítésének és gól lemaradásának ügyében. Az a gaz Magyar Telekomnál bekövetkezett hiba tehet mindenről ! – ezt közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap hétfőre virradóra. Nos sokat nem gondolkodtak a magyarázkodáson.  A mérkőzés kép- és hangközvetítésének szolgáltatását a Magyar Telekomtól rendelték meg, amelyet a vállalat a szolgáltatási területen bekövetkezett hiba miatt nem tudott biztosítani. A szolgáltató hivatalos tájékoztatása a konkrét műszaki hibával kapcsolatban még nem érkezett meg az MTVA-hoz – derül ki a rövid tájékoztatásból.

 

Mindezzel egy baj van. Nos a tévé közvetítést bonyolító tévés kollegák biztos harcedzettek de nem gondoltak a tartalék közvetítő vonalra ? Mondjuk egy műholdas autóra? Vagy hasonló más eszközre ? Másrészt egy optikai kábel nehezen tud meghibásodni halkan jegyeznénk meg. NO meg más közvetítési technikák is vannak, amelyről elfeldkeztek a köztévénél. A mérkőzést az FTC nyerte 2-0-ra. Azt ígérték vasárnap, hogy a meccs második találatát, amelyet Sesták szerzett a 95. percben, később láthatják a nézők az M4 Sporton.