hirdetés

UFO Zsolti büntetőügyében 9 év után ítélet született. A zenészt elítélték de dutyiba nem kell mennie. A börtönt is megjárt Varga Zsolti azonban tovább pereskedik és az ügye is bekerülhet a legjobban elhúzódott büntetőeljárások  képzeletbeli könyvébe.

 

Kilenc évvel azt követően, hogy először gyanúba keveredett, ítélet született az UFO együttes alapítója, Varga Zsolt büntetőperében, üzletszerű kerítésben, kitartottság bűntettében és három rendbeli nagyobb kárt okozó csalásban mondta ki bűnösnek a bíróság.

Halmazati büntetésül a bíróság az elsőrendű vádlottat kettő évi szabadságvesztésre és 3 millió forint pénzbüntetésre, valamint 2 évi közügyektől eltiltásra ítéli, illetve kötelezi 122 821 forint bűnügyi költség megfizetésére – hirdette ki dr. Mikó Gergely bíró, aki a kerítés, az üzletszerűség, a kitartás és a vagyoni hátrányt okozó csalás vádját is bizonyítottnak látta.

UFÓ Zsolti így nem megy vissza a dutyiba, hisz épp ennyit ült. De a zenész nem elégedett és tovább pereskedik.

Fellebbezünk – közölte a Dr. Love művésznéven ismertté vált táncos-rapper, akinek védője is javasolta a fellebbezést, mert szerinte jogi szempontból is kifogásolható az első fokú ítélet. Varga annak ellenére is folytatja az ügyet, hogy nem kell börtönbe mennie, ugyanis pont ennyit ült előzetesben, de az igazáért harcolni akar.

(ajtai)