hirdetés

Történelmi pillanat. A Rolling Stones megérkezett a kubai José Marti nemzetközi repülőtérre. A koncertre három nappal azután kerül sor, hogy Barack Obama is hivatalos látogatást tett az országban. A Rolling Stones-koncert ingyenes lesz.

cuba rolling stones

A zenekar magángéppel érkezett, a négy tagot hatvan technikai szakember és a családtagok is elkísérték. A péntek esti ingyenes és történelmi koncertet Havannában, a Ciudad Deportiva nevű helyen tartják majd – írja a Guardian.

Korábban a Rolling Stones egy közleményében jelentette ki, hogy bár rengeteg helyen játszottak már, a kubai fellépés az ő életükben is mérföldkő lesz. Ezzel arra utaltak, hogy ez az első alkalom, hogy világhírű együttes ad nagyszabású koncertet a kommunista országban. Az 1960-as évektől kezdve, sőt még a 80-as években is nemkívánatos zenekar volt a brit zenekar Kubában, a rádiók nem játszották a számaikat, mert bomlasztónak, államellenesnek titulálták azokat. A kubaiak ezért titokban hallgatták a Rolling Stones lemezeit.

A koncertre rengeteg rajongót várnak, ami annak is köszönhető, hogy az esemény ingyenes lesz. A havi húszdolláros helyi átlagfizetés mellett ugyanis a Rolling Stones-koncertekre szóló jegyek normál ára megfizethetetlen lenne a kubaiak számára. Előzetesen nem lehetett jegyekhez jutni.

A kétórás koncerten a zenészek húsz méter magas díszlet előtt egy nyolcvan méter széles színpadról szórakoztatják majd a kubai közönséget. Az Entrevoces nevű kórus az egyetlen kubai fellépő, amely közreműködik a koncerten, a You Can’t Always Get What You Want című dal előadásában vesznek részt.