hirdetés

Elment a legenda váratlanul. Megrendítette az egész zenésztársadalmat Török Ádám halála. A legendás fuvolista, és énekes 75 éves lett volna. Zenésztársai megdöbbenve emlékeztek meg a legendás fuvolásról és virtuózról.

 

Török Ádám kedd hajnalban, otthonában, imádott felesége karjában hunyta le örökre szemét. A zenészvirtuózról rengetegen megemlékeztek.

Egy korosztály vagyunk, együtt harcoltunk a beat zenéért, ő egy végtelenül kedves pali, aki soha nem adta fel az álmait. Zenészként nem is minősítem, mindenki tudta, hogy virtuóz. Sajnos a közönség részéről sosem kapta meg azt a megbecsülést, amit megérdemelt… Arról nem beszélve, hogy nagybetűs EMBER volt, olyan, akit mindenki szeretett, aki kiállt a barátaiért, a zenészeiért. Olyan volt, mint Somló Tamás, hogy soha, senki nem mondott róla egy rossz szót sem, nem is lehetett. Olyan űr marad utána, amit nem lehet megtölteni soha többé!-mondta Charlie.

Az vigasztal, hogy a halál minősíti az életet és ő úgy halt meg, ahogy élt, szépen… Én még sok évet adtam volna neki, de ő csak lefeküdt aludni és nem kelt fel, álmában érte a halál, lehet furcsán hangzik, de ennél szebb halál nem létezik. Ijesztő is Ádám halála, annyian elmentek már a korosztályunkból…-közölte Németh Alajos, a Bikini együttes alapítója .

A P. Mobil és a Török Ádám és a Mini már 1976-tól mindig együtt zenéltek az Ifjúsági Parkban, a két együttes története már abban az időben összefonódott. A P. Mobil vezetője megrendülten nyilatkozott a Máté Péter-díjas fuvolaművész haláláról.

Ádám az utolsó pillanatig játszott, nagyon sajnáltam, amikor meghallottam a hírt. Az út királya volt, élte az életét, és játszott. Fél évvel volt idősebb, mint én, az ilyen nagy zenészek halálakor úgy érzem, egy darabkát mindig magukkal visznek a lelkünkből. Mindenképpen meg szeretnénk emlékezni az április 30-i koncerten Ádámról – mondta Schuster Lóránt.

Gyugyó, ahogy mi zenészek őt hívtuk, elaludt tegnap és ma reggel már ott kopogott a felhők feletti próbaterem ajtaján, ahol Jimi és Miles már próbáltak. Török Ádám egy ikonikus legendája a magyar Prog Rock világnak. Amikor én még kissrác voltam és a Bem Rakparti klub jelentette a nagyvilágot, ahol a Syrius, a Mini és Rákfogó a Szakcsi barátommal voltak a nagy elődeink, példaképeink, a Gyugyó volt az örök házigazda, és még akkor is, ha mi már felcseperedtünk és mi is már ezen a nagyvilágot jelentő színpadon álltunk, vagy a Tabánban szólt a prog rock magyarul. Ha az a kifejezés mély töltettel létezik, hogy „óriási vaker”, hát az a drága Gyugyóra lett kitalálva. Milyen szívesen gratuláltunk volna neked a 75. születésnapodra az Erkel színházban. De Te most életművedhez méltó úton vagy egy mennybeli égi zenekarba – írta a Facebook oldalán a világhírű zenész Mándoki László.

.