hirdetés

A Szőke Sziklára kedd este gyertyagyújtással emlékeztek a Vasas arénánál. Mészöly Kálmán a Vasas legendája és a magyar futball egyik felejthetetlen alakja volt. Több ezren mentek gyertyát gyútani Angyalföldre.

 

Mint ismeretes Mészöly Kálmán pár hete került kórházba súlyos állapotban. Akkor a családja és az orvosok bizakodóak voltak még a Szőke Szikla felépülését tekintve. Az Esti Újság informátora már ekkor jelezték nincs jól Mészöly, a szakszerű orvosi kezelések sem biztosak, hogy segítenek rajta. Sajnos azoknak lett igaza, akik már ekkor aggódtak a legendás futballistánkért. Mészőlyt keringési problémákkal és tüdőgyulladással vitték a János Kórházba. Sajnos a Vasas legendája nem épült fel, és sosem hagyta el a kórházat mindenki nagy bánatára.

A Vasas az alábbi közleményt adta ki a megemlékezésről.

“Már délután gyülekeztek az Illovszky-stadion sétányán a Vasas család tagjai, hogy lerójják kegyeletüket az angyalföldi legenda emléke előtt. Borongós, ködös novemberi időben a közeledő éj sötétjét a szentély piros-kék fényei törték meg, az esti csönd fekete lepelként hullott alá. Szomorú koraest volt a mai mindannyiunk számára: búcsúzni jöttünk egy olyan labdarúgótól, akit az egész ország a szívébe zárt. Mészöly Kálmán fotója és a gyász koszorúja előtt a Vasas-család képviseletében Nagy Miklós, a Vasas Futball Club sportigazgatója gyújtotta meg az első gyertyát.