hirdetés

Bud Spencer római városházán felállított ravatalánál már délelőtt fél tízkor kígyózó sorban várták emberek ezrei, hogy leróhassák tiszteletüket Olaszország legismertebb színésze előtt. Háza előtt már rögtön halálhíre után gyertyákat gyújtottak rajongói, azóta is folyamatosan érkeznek egykori otthona elé, gyertyát gyújtva, imádkozva, virágokat letéve emlékeznek meg a „jóságos óriásról”. A temetés holnap lesz.

Bud Spencer

A nagy tömeg miatt a tervezettnél hamarabb kinyitották reggel a ravatalozóhelyiséget, ahol a világszerte kedvelt olasz színész három gyermeke, Giuseppe, Christiana és Diamante fogadta a részvétnyilvánításokat.

A termet egyebek közt a színész szülővárosának, Nápolynak a címere, az Olasz Olimpiai Bizottság és a Lazio római sportegyesület emblémája díszítette, és feltűnt egy doboz babkonzerv is, utalásként a hagymás babra, filmbeli kedvenc ételére.

A hivatalosság részéről Virginia Raggi római főpolgármester búcsúztatta a filmsztárt, „a jóságos óriást, aki mosolyt csalt az arcunkra”.

„Rendkívüli ember volt. Utolsó szava az volt, hogy köszönöm. De ő az, akinek a mozi és ez a város köszönettel tartozik” – mondta a polgármester. Kiemelte, hogy sok olasz Pedersoli filmjein nőtt fel, amelyekben a jó mindig legyőzte a gonoszt. Szerinte a filmszínész az elkötelezett sportoló és a nagy munkabírású ember példaképe volt.

Gyermekei arról beszéltek, hogy Bud Spencer csodálatos apa és hatalmas életörömmel teli, szabad ember volt. – Rendkívül pozitív ember volt, aki mindig mosolygott. Életfilozófiája az volt, hogy olyannak fogadjuk el az életet, amilyen. Azt hagyta ránk, hogy fogadjuk el a jót és mosollyal küzdjünk a rossz ellen – mondta lánya, Christiana. Fia, Giuseppe szerint sosem látták szomorúnak, és élete utolsó napjaiban sem vesztette el tréfálkozókedvét.