hirdetés

Tina Turner karrierje mintegy hatvan évvel ezelőtt, 1958-ban kezdődött. A hatvanas években Ike Turner együttesében énekelt, akihez feleségül is ment, de a férfi erőszakossága miatt 1978-ban elváltak. A nyolcvanas években aztán szólókarrierbe kezdett, az elkövetkezendő két évtized során pedig csak úgy ontotta magából a slágereket.

 

tina turnerA rock & roll királynőjének nevezett énekesnő minden idők egyik legsikeresebb előadóművésze, akinek lemezeiből 180 millió darabot adtak el világszerte. A Rolling Stone magazin a 17. helyre sorolta a világ legjobb énekeseit és énekesnőit felvonultató listáján, pályafutása során pedig 11 Grammy-díjat kapott, a Rock & Roll Hírességek Csarnokának pedig 1991 óta a tagja.

Tina Turner nyolcvan felé közeledve sem lassít, hiszen jövő márciusban mutatják be a Tina című musicalt Londonban, mely az életét és pályafutását mutatja be, emellett pedig a tervek szerint új lemeze is megjelenik a közeljövőben. A  77 éves rocknagyi friss fotóit, aki ma is kirobbanó formában van.